mako
פרסומת

הטריק שהפך את האורז שלנו לטעים יותר

מאז שנחשפנו לקונספט של קלייה מקדימה של אורז, ארוחות הצהריים שלנו השתדרגו פלאים. נסו את זה על כל סוג אורז שעולה על רוחכם, ומיד תרגישו בהבדל. איך בדיוק עושים את זה? הנה, ככה

mako אוכל
פורסם:
עוף עם אורז ופטריות
ו- מוכן! | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
הקישור הועתק

דבר ראשון תירגעו. לא אמרנו שהאורז שלכם לא טעים, חס וחלילה. האורז שלכם נהדר כמו שהוא, באמת, אתם ממש טובים באורז, מאז סבתא שלנו לא נתקלנו בדבר כזה. סבבה? אנחנו כאן רק כדי להציע לכם טריק שיעזור לאורז שלכם - אם זה בכלל אפשרי - להפוך לטעים אפילו יותר! רוצה לומר, הטריק שנלמד אתכם עכשיו ישדרג כל מנת אורז שהיא (ואגב, גם אורז מלא, מלא קצר, בסמטי, יסמין, ואפילו שיבולת שועל), בהשקעה שהיא באמת זערורית.

אז מה הסוד? קלייה קצרה בתנור, סה טו! תחשבו על זה, מדוע שמה שהופך אגוזים לקראק לא יעבוד גם על דגנים? אז כן, זה עובד, ואפילו עובד יופי. קלייה קצרה של אורז לפני הבישול תעשיר את הטעם שלו באופן משמעותי, תוריד את רמת התפלות הבסיסית שלו ועל הדרך גם תפיץ לכם אחלה ריח בבית. איך עושים את זה? מחממים תנור ל-180 מעלות, מפזרים את האורז על תבנית מרופדת נייר אפייה וכשהתנור חם מכניסים אותה למשהו כמו רבע שעה של חימום - או עד שניחוח אגוזי נעים עולה באפכם. הרגשה שלנו, כבר כשתריחו את האורז בצאתו מהתנור תבינו את ההבדל.