יש אורז מאתמול? הנה 10 דברים טעימים להכין איתו
אורז הוא מהשאריות היותר נפוצות שיש - איכשהו תמיד אנחנו מכינים כמות גדולה יותר ממה שצריך, וכשהוא במקרר הוא כבר הרבה פחות מפתה, אין מה לעשות. כלומר ברור שיש - להפוך אותו למנה אחרת, טרייה ומפתה כחדשה. אלה ההצעות הכי שוות שמצאנו ברשת


1. תחתית אורז פריכה
דרך נהדרת לנצל לא רק את האורז אלא גם את הירקות העייפים שנשארו במקרר: חותכים את הירקות ומטגנים אותם קלות יחד עם האורז, מעבירים לסיר עם תחתית רחבה ושכבת שמן נאה, מטגנים 10 דקות ויש לכם מנה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים.
2. ארנצ'יני אפוי או מטוגן
איך האיטלקים הגיעו לארנצ'יני? פשוט אלתרו משהו משאריות האורז והגבינות שהיו במקרר. התוצאה היא מנה איטלקית קלאסית טעימה בטירוף, שאי אפשר לסרב לה באף שעה ביום.
רוצים אפוי?
או מטוגן?
3. כיסוני אורז ממולאים בירקות וטופו
אחד הטרנדים המגניבים ברשת. חשבתם פעם לטחון את האורז אחרי שהוא מבושל וליצור ממנו בצק?
4. פודינג דייסת אורז
זיכרון מבית סבתא: בתחילת השבוע משתמשים באורז שנשאר מסופ"ש ומכינים ממנו פודינג דייסתי, נימוח ומנחם כמו זה.
5. אורז עם ירקות וצמחי תבלין
אם שגב משה אומר, אנחנו מבצעים: קוצצים בצל, פטריות ועשבי תיבול, מוסיפים לאורז הצהוב מהמקרר ומקבלים מנת אורז חדשה צבעונית וטעימה.
6. אורז מטוגן עם ביצים
זו כנראה המנה הכי קלה ומהירה שאפשר להכין עם שאריות של אורז. הביצים והרטבים האסייתיים עוטפים את האורז ומחדשים אותו תוך שניות.
7. מקלובה אורז ותפוחי אדמה
מקלובה טריק שתשבור לכם את המחסום ותעזור לכם להפסיק לפחד ממקלובות.
8. קציצות אורז עם בשר
אורז עם קציצות כולם אוהבים, אז למה לא לאחד אותם כבר בשלב ההכנה כמו רון יוחננוב?
9. פוקי בול ישראלי משאריות
חזה עוף, אורז וירקות היא אחת מארוחות הצהריים היותר אהובות בארץ, וזה שהיא גם מזינה יחסית זה כמעט נס.
10. סושי לא תקני
אוקיי, זה לא בדיוק סושי, ומדובר במנה שיפני אמיתי היה כנראה מעדיף לקפוץ לפני רכבת נוסעת מאשר להיראות במחיצתה, אבל בשבילנו היא מעולה, אפילו גאונית, זריזה וטעימה ועוזרת לנו לרוקן את המקרר משאריות על הצד הטוב ביותר. העניין פה הוא הטריק של הניילון הנצמד, שבעצם מאפשר יצירה של מעין קציצת אורז גדולה ממולאת בכל טוב. יש לנו תחושה שהילדים שלכם הולכים לעוף על השדרוג הזה, ואז אולי גם אתם תתפתו לנסות.
בתיאבון!