mako
פרסומת

מאז שעלינו על הטיפ הזה לא מתבקעות לנו העוגות

זה קורה גם לאופים המוכשרים ביותר: הם מוציאים את העוגה מהתנור ומגלים שבמהלך האפייה התבקע בה בקע לכל אורכה. מבאס? מאוד. ניתן למניעה? אז זהו, שאחרי כל השנים שאנחנו במטבח - גילינו שכן! אז מה, שלא נחלוק?

רון יוחננוב
פורסם:
עוגת תפוזים בחושה, קרן אגם
עוגת תפוזים בחושה, קרן אגם | צילום: קרן אגם, mako אוכל
הקישור הועתק

אתם יודעים לאפות. למעשה אתם אפילו מעולים בזה. כולם מדברים על העוגות שלכם, איך הן תמיד מתוקות בדיוק במידה, ואיך אתם יודעים בדיוק את השנייה שבה הן צריכות לצאת מהתנור, כשהן מספיק אפויות אבל עדיין עסיסיות, רק מה - ישנו עניין הבקע. 

גם האופים המנוסים ביותר מודים שלבעיה הזו, של העוגות הבחושות באשר הן, אין להם פתרון; לא משנה מה הם עושים (משחקים עם טמפרטורת האפייה או המצרכים, ממעיטים או מרבים באבקות התפחה וכו') - העוגות עדיין מתפוצצות להן בתנור, ומתקבל אותו בקע מעצבן שאולי לא מפריע בכלום לטעם של העוגה, אבל מפריע גם מפריע למראה.

אז בקיצור, לא עוד! אחרי שנים של רעידות אדמה בלתי רצויות, מצאנו סוף סוף את הטיפ שעובד נגד התבקעות של עוגות בחושות באפייה, וזה כל כך פשוט שאנחנו כמעט מתביישים לעשות מזה כזה ביג דיל: רגע לפני האפייה מזלפים טיפונת של שמן ממש במרכז העוגה, לכל האורך, וממשיכים לאפות לפי המתכון. זהו. העוגה יוצאת שלמה ויפה. משתמשים בתבנית עגולה? אין בעיה - מרחו בעדינות מעט שמן במרכז, והכל יהיה בסדר. נשמע לכם מופרך? מוזמנים לנסות ולחזור לספר לנו איך היה.

רון יוחננוב הוא בלוגר, מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה, בעל קבוצת המתכונים בפייסבוק "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".