mako
פרסומת

הסוד לצ'יפס קריספי בתנור

אם עד היום נדרשנו לבחור בין צ'יפס פריך, טעים ומשמין למקלות תפוחי אדמה אפויים ורכרוכיים - הגיע הטיפ הבא ושינה את חיינו לנצח. קבלו את הסוד הקטן שיאפשר לכם לאפות טוגנים שהם לא פחות קראנצ'יים מאחיהם המטוגנים, באמת בכלום השקעה

mako אוכל
פורסם:
צ'יפס מוכן
צ'יפס מוכן | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
הקישור הועתק

רובנו כבר הגיע למסקנה המצערת שאין מה לעשות, המעבר לאוכל קצת יותר בריא הוא בלתי נמנע. אחד הקורבנות הראשונים של ההחלטה הזו הוא הצ'יפס האהוב, שכידוע זקוק לשני סיבובים בטיגון עמוק כדי לקבל את המרקם המופלא שכולנו כל כך, אבל כל כך אוהבים. אז נכון, כשמכינים צ'יפס בתנור התוצאה היא לא רעה בכלל - בכל זאת, מדובר בתפוח אדמה - אבל עדיין, את המרקם של הדבר האמיתי קשה להשיג בסיבוב פשוט של אפייה. 

צ'יפס 1
פריכות בלי טיגון? יש חיה כזאת! | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

אז מה עושים? מסתבר שהפתרון הוא הרבה יותר פשוט ממה שהיה אפשר לחשוב. פשוט טובלים את תפוחי האדמה בחלבון של ביצה לפני הסידור על המגש, ואז מכניסים לאפייה. החלבון מתייבש על תפוח האדמה וכך הופך אותו לקריספי יותר, וכל זאת ללא שימוש בכמויות מופרזות של שמן. תענוג.

הוראות הפעלה

1. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות שמנמנות.

2. טורפים בקערה חלבון ביצה ומערבבים אותו עם עשבי תיבול שונים או תבלינים.

3. מחממים תנור ל-220 מעלות. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בחלבון ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

4. טובלים מברשת בשמן זית ומושחים בעדינות את פרוסות תפוחי האדמה. מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה.