mako
פרסומת

זאת הסיבה שהחביתה נדבקת לכם למחבת

האמת? חשבנו שמדובר בידע מולד. אחרי שגילינו שלא - אנחנו כאן בשביל לתת שירות לציבור שעדיין נלחם עם גירוד של חתיכות ביצה מהמחבת, ולא מבין איך זה קשור לשמן שלא חומם כהלכה

אוכל טוב
mako
פורסם:
ארוחת בוקר
חביתה, טוסטים, סלט, קוטג' וגבינה צהובה | צילום: דן-יה שוורץ
הקישור הועתק

הטיפ שלנו השבוע הוא בסיסי, אנחנו מודים. למעשה, היינו בטוחים שהוא כל כך בסיסי שאין אחד שלא מכיר אותו - עד שפנתה אלינו מישהי שאנחנו מחשיבים בשגרה כאדם תבוני, אפילו תבוני פלוס, והודתה שרק לאחרונה גילתה את הסוד לחביתה שמתהפכת בקלות ולא משאירה סימנים מפלילים במחבת. אז לטובתה, ולטובת כל אלה שאולי מסתתרים אי שם, ולא מבינים למה החביתה שלהם נשארת דבוקה למחבת, אנחנו מעלים כאן את הנושא.

כשמטגנים חביתה, המחבת חייבת להיות חמה

האמת, הכלל הזה נכון לגבי כל טיגון שהוא. באתר Science of Cooking מציעים הסבר מדעי פשוט ויפה: כשהמזון פוגש במחבת לוהטת הוא מיד מתחיל להיצרב, משחרר כמויות קטנות של מים ובכך יוצר שכבה של אדים שממש מרימה אותו מעל פני המחבת. זה נכון לביצים ונכון גם לבשר, דגים ושאר מזונות שאנחנו אוהבים לטגן. כל זה כמובן בהנחה שאתם משתמשים במחבת ראויה, ולא במשהו שרוט וחבול.

מכינים חביתה? חממו את השמן במחבת ורק אז שפכו פנימה את הביצים. זה גם יבטיח את הקצוות הפריכים היפים והאהובים שמאפיינים חביתות מוצלחות.