mako
פרסומת

איפה הכי כדאי לאחסן עגבניות?

הקיץ זה זמן העגבניות - אדומות, עסיסיות ובשיא עונתן. אבל מה, אם תחזרו מהירקן ותשימו אותן ישר במקרר, הן פשוט ייהרסו. אז למה כדאי לאחסן אותן בטמפרטורת החדר? הנה כל הסיבות

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

תנו לנו לנחש - אתם חוזרים הביתה עם סל מלא ירקות מהירקן או מהסופר ומתחילים להעביר את הירקות באופן אוטומטי למגירת הירקות שבמקרר. תנו לנו לעצור אתכם רגע – את העגבניות, תשאירו בחוץ. תבינו, קשה לעגבניות להיות מתחת לטמפרטורה של 10 מעלות והטמפרטורה במקרר שלכם נעה בין 4 ל-8 מעלות.

עגבניות חתוכות
עגבניות בטמפרטורת החדר = סלט שמח | צילום: SXC, SXC

כשמאחסנים עגבניות במקרר, זה פוגע בארומה שלהן (שחשובה גם לטעם) ובמרקם, שהופך לקמחי ולא נעים – דבר שיכול לבאס לחלוטין את הסלט שלכם. ואם תשימו במקרר עגבניות לא בשלות, הן יישארו לא בשלות. אגב, ג'יימי אוליבר ציין באחד הספרים שלו שהוא משתגע מזה שאשתו שמה את העגבניות במקרר ולדעתו זה הורס אותן. ואם ג'יימי אוליבר אמר, אז אנחנו גם אומרים.

אז איפה כדאי לאחסן את העגבניות? בקערה, באזור היותר קריר ושל המטבח (או הסלון, אנחנו לא שופטים), לא במקום בו יש שמש ישירה. חוקרים במכון הצרפתי לחקר החקלאות שגילו את כל הנ"ל קבעו גם כי עגבניות יכולות להחזיק עד שבוע בטמפרטורת החדר, אם היא נעה בין 20 ל-22 מעלות – מה שאומר – בחורף. בקיץ הישראלי, היינו אומרים שעגבניות כאלו יכולות להחזיק 3-4 ימים ואם הן כבר הופכות רכות מדי, אפשר להכין מהן תבשיל או רוטב עגבניות טעים.

 עוד באוכל טוב: