mako
פרסומת

זה הסוד לירקות צלויים יותר טעימים משל כולם

ירק, שמן, מלח וחום הם כל מה שדרוש בשביל להכין ירקות טעימים בתנור. השאלה היא מה אפשר לעשות כדי שיצאו מדהימים, ולזה כבר יש כמה תשובות אפשריות

אוכל טוב
mako
פורסם: | עודכן:
כרובית בתנור
צילום: Liliya Kandrashevich, shutterstock
הקישור הועתק

איך מכינים ירקות בתנור, אבל שיהיו טעימים ממש? מסדרים אותם בשכבה אחת בתבנית, מפנקים בשמן זית ומלח ושולחים לתנור לכמה עשרות דקות. התוצאה היא אחד הקסמים של הטבע, אם אתם שואלים אותנו: שחומה, פציחה, מתקתקה והרבה יותר טעימה ממה שאפשר לצפות ממנה שכוללת רק ירק ושמן. אבל רגע, זה שירקות סתם כך בתנור הם מעולים, לא אומר שאי אפשר לשדרג אותם אפילו עוד! אז כן, אפשר, וככה עושים את זה:

1. קליפת לימון מגוררת

האמת, לא רק לימון, גם קליפת ליים או תפוז מגוררת דק דק יכולה להקפיץ את הירקות הצלויים שלכם למעלה (הנה, תראו פה בצ'יפס הקולרבי שלנו). עכשיו שימו לב, דרכן של קליפות הדרים שטעמן נחלש בחימום, אז אם אתם רוצים להיות אמיצים גררו את הקליפה אחרי שהתבנית יוצאת מהתנור, ואם אתם עדיין לא בטוחים כמה אתם הולכים לאהוב את זה - תעשו את זה לפני.

2. פרמזן

בגדול, גבינה מגוררת - ובפרט פרמזן - הופכת כל דבר לטעים יותר, וזה כולל ירקות צלויים. מתי מוסיפים אותה? שנייה לפני היציאה מהתנור, כדי שתספיק להימס אבל לא לאבד צלם גבינה. אין לכם פרמזן? גם פיזור של פטה עיזים על הירקות המוכנים יעשה להם מדהים.

ברוקולי צלוי
ברוקולי צלוי | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל
פרסומת

3. חרדל

לחרדל יש את כל מה שצריך בשביל לשדרג ירק, כל ירק, שנכנס לצלייה בתנור. ערבבו את הירקות (זה כולל תפוחי אדמה, כן?) עם תערובת של שמן זית וחרדל והם יתקבלו מצוינים. הוסיפו לזה מעט דבש, ובכלל תפילו את כולם. ואם אתם בעניין שגם המרקם יהפוך למשחקי - עשו את זה עם חרדל גרגירים (אנחנו פחות אוהבים). 

>> אגב תפוחי אדמה וחרדל, זה המתכון הכי טוב שלנו לתפוחי אדמה בתנור, ונחשו מה יש בו.

4. זיגוג

אם תוסיפו לשמן הזית אלמנט מתוק כלשהו, כמו דבש או סירופ מייפל, לפני שאתם מערבבים איתו את הירקות - תקבלו אחרי הצלייה ירקות מושלמים עם מעטה קרמלי מטמטם, או במילה אחת - זיגוג. עם תפוחי אדמה זה עובד פגז (מזכירים לכם את תפוחי האדמה האלה, של רון יוחננוב), גם עם קולרבי או לפת. במקרה של ירקות יותר עדינים כמו ברוקולי זה פחות מתאים.

תפוחי אדמה בחמאה ודבש
תפוחי אדמה בחמאה ודבש | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
פרסומת

5. רוטב לסלט

מה קשור רוטב לסלט לירקות צלויים? קשור, לגמרי קשור. נסו לטפטף את הברוקולי הצלוי שלכם, למשל, קצת מהוויניגרט שהכנתם לסלט, ותראו שהם מסתדרים יחד יוצא מגדר הרגיל. 

הנה כמה מתכוני ירקות צלויים שאנחנו אוהבים במיוחד

המתכון המנצח שלנו לירקות בתנור

ירקות צלויים בבלסמי

ירקות שורש בתנור

אנטיפסטי לעצלנים

ירקות בתנור של אורלי פלאי ברונשטיין
ירקות בתנור | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

בתיאבון!