איך לקלף שיני שום בקלות?
פעולת קילוף שיני שום היא ממשימות המטבח השנואות והמעצבנות ביותר, ועם זאת, נחוצה עבור כל כך הרבה מתכונים מעולים. ובכן, תתכוננו לשכוח מהבלגן ותכירו שיטה גאונית שמבטיחה שיני שום חלקלקות ואפס מאמץ. על לא דבר

שום מבטיח טעם מצוין בכל כך הרבה תבשילים, מאפים, מרקים, סלטים, אבל מה לעשות שמלאכת הקילוף של שיני השום היא מהמלאכות הפחות מתגמלות שקיימות ואפשר להשתגע כשקליפה דקה ועקשנית מסרבת להיפרד לנו מהאצבעות. וכן, אנחנו יודעים שבשביל שום כתוש אפשר לרסק את שן השום על קרש חיתוך ולחלץ את השום יחסית בקלות. אבל מדי פעם שצריך שן שום שלמה, או פרוסה.
השיטה המהפכנית שנתקלנו בה מבטיחה קילוף זריז, יעיל ומהיר, ולוקחת חצי דקה. מה שעושים זה ככה: מכניסים את ראש השום בשלמותו לקערית וממלאים במים (לא מקלפים, לא גוזרים ולא חותכים כלום בינתיים). את קערת המים מכניסים ל-30 שניות למיקרוגל, בסיומן שולפים את ראש השום, קוטמים את החלק התחחון ועל ידי לחיצה מחלצים את שיני השום (סרטון למטה).
השיטה הנ"ל מעולה לאותם מתכונים שדורשים שיני שום שלמות או פרסות, ובעיקר עושה את החיים טיפה יותר קלים, חוסכת זמן יקר במטבח ומונעת מהאצבעות שלכם להריח כמו שום למשך כל היום (לא שזה משהו רע בהכרח). לא יודעים מה איתכם, אבל אנחנו מתכוונים לאמץ.
