mako
פרסומת

זה מה שנשאר: ממרח מושלם משאריות גבינות

אז קניתם קממבר למתכון אחד, גאודה למתכון אחר, קצת מוצרלה שכולם אוהבים וגבינת עזים שמתאימה להמון מתכונים, ועכשיו נגמר החג ובמקרר נשאר לכם קצת מזה וקצת מזה? מצוין! זה בדיוק מה שצריך כדי להכין מטבל גבינות נהדר שילך טוב עם קרקרים או ירקות חתוכים

mako אוכל
פורסם:
ממרח
ממרח שעועית ושקדים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

אם אתם חובבי גבינות מושבעים - בטח תמיד יש לכם במגירה של המקרר כל מיני "סופים": קצוות של משולשי וגלילי גבינות שאולי תנשנשו מתישהו. אם אתם לא צרכני גבינות גדולים - בטח בימים אלה, של סוף חג השבועות, יש לכם במגירה של המקרר כל מיני "סופים" שלא מספיקים לאף מתכון ולא תנשנשו בחיים. לאלה וגם לאלה אנחנו מציעים לנסות את מטבל הגבינות הזה, מושלם לאירוח, כייפי לנשנוש וקל להכנה. 

מרכיבים:
כ-1/2 קילו גבינות, מה שנשאר בבית: כל שילוב של גבינות רכות וקשות מסוגים שונים יעבוד
1/2 כוס יין לבן
2 שיני שום – חתוכות גס
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה: 

1. מגררים את הגבינות הקשות על פומפייה, וחותכים את הגבינות הרכות לקוביות. 

2. כשהגבינות בטמפרטורת החדר מכניסים אותן למעבד מזון. מוסיפים יין לבן, את שיני השום, פלפל ומלח וטוחנים עד לקבלת ממרח. 

המתכון המקורי נמצא כאן.