mako
פרסומת

איך מכינים ביצה קשה מושלמת?

זה תמיד היה זרוק לנו איפשהו באחורה של הראש, אבל עכשיו זה סופי ורשמי: את בישול הביצה עדיף להתחיל במים רותחים, ולא במים קרים מהברז. למה? או, טוב ששאלתם

mako אוכל
פורסם:
ביצה קשה
ביצה קשה, ביצים קשות | צילום: thinkstock, thinkstock
הקישור הועתק
ביצה קשה
ביצים קשות. זה לא פשוט כמו שאתם חושבים! | צילום: thinkstock, thinkstock

ובכן חברים, איך אתם מכינים ביצה קשה? תנו לנו לנחש, ממש כמו שאנחנו הכנו עד היום: מניחים את הביצה בסיר או פינג'אן, מכסים במי ברז, ממליחים ומביאים לרתיחה, נותנים עוד כמה דקות טובות של בישול - וזהו. אז זהו, שמסתבר שאנחנו עושים עוול לביצים הקשות שלנו, ולא מטעמים מוסריים. את הביצים הקשות שלנו, מסתבר, עדיף להכניס למים רותחים.

האתר Bonappetit סיפק לנו הסבר מדויק מדוע עדיף להתחיל את בישול הביצים במים רותחים, בצירוף שלל תמונות להמחשה. בואו נעשה לכם את זה ממוקד: אם אתם רוצים להביא את החלבון, ובעיקר את החלמון, למידת העשייה המדויקת שבה אתם חפצים, רק בישול במים רותחים יאפשר את זה (10-13 דקות לחלמון מבושל אבל עדיין צהוב, 8-9 דקות לחלמון קרוש אבל עדיין רך מאוד). למה? כי כשמחממים את המים יחד עם הביצה אי אפשר מתי היא מתחילה להתבשל ועד כמה - שכן גם לפני הרתיחה הביצה מספיקה לעבור תהליך של בישול. 

עוד באוכל טוב:

 

אנחנו יודעים מה את חושבים עכשיו: שאם תכניסו ביצה לא מבושלת לתוך מים רותחים היא בטוח תתפוצץ. אז לא, זה ממש לא בטוח, ואם תכניסו אותה בעדינות בעזרת כף - רוב הסיכויים שזה דווקא יעבור בשלום.

ועוד טיפ לסיום: אם אתם מאלה שמעבירים את הביצים למי קרח אחרי הבישול (ואתם כנראה כאלה, אם אתם אוהבים את החלמון שלכם מבושל בול במידה) - המליחו את מי הקרח, והמליחות תחלחל את הביצה.