mako
פרסומת

התוספת הקטנה שתהפוך את הקציצות שלכם לטעימות יותר

אם תיתנו לאדם לטעום את הקציצות האלה הוא כנראה לא ידע להגיד מה שונה, אבל הוא בטוח ידע שהקציצות האלה טעימות במיוחד, שיש להן ארומה אחרת ושהן טובות יותר מהקציצות שהוא מכין בבית, שנראות בדיוק אותו הדבר

אוכל טוב
mako
פורסם:
קציצות גם וגם
קציצות גם וגם | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

אחרי שטחנו לכם את הראש מכל הכיוונים על דרכים להפוך את הקציצות שאתם מכינים בבית לעסיסיות יותר, היום אנחנו מרפים בשעה טובה מהמרקם ומקדישים את עצמנו לעניין הטעם של הקציצה. איזה טעם כבר יכול להיות לקציצה, אתם שואלים? ובכן, זה נכון שטעם של קציצה הוא מלכתחילה טווח די מוגבל של אפשרויות, אבל בדיוק בגלל זה כשאנחנו נתקלים בדרך לתת שם טוויסט טוב, אנחנו לוקחים אותה ברצינות.

אז הטיפ שלנו לקציצות טעימות במיוחד הוא תוספת קטנה של קליפת לימון מגוררת לתערובת. כמה קטנה? לא מאוד - משהו כמו לימון אחד על 750 גרם בשר. ואת הטיפ הזה אנחנו חייבים לאחת והיחידה שי-לי ליפא, וליתר דיוק לספר של 120 המתכונים הקלאסיים שלה, שיצא כבר לפני הרבה שנים אבל עדיין מלמד אותנו דברים חדשים. זאת הכמות ששי-לי מוסיפה לתערובת הקציצות שלה, ואחרי שניסינו אנחנו יכולים לומר שהתוצאה היא מאוד מאוד לטעמנו.

אם תיתנו לאדם לטעום קציצות עם תוספת קליפת לימון - אפילו לא בטוח שהוא ידע לזהות אותה בטעם, אבל הוא בטוח ידע שהקציצות האלה טעימות במיוחד, שיש להן ארומה אחרת ושהן שונות מהקציצות שהוא מכין בבית, שנראות בדיוק אותו הדבר. וזה בדיוק היופי. אנחנו לא מחפשים בוסט של טעם חדש במנה הכי ביתית שלנו, אנחנו כן מחפשים את הטאץ' שיגרום לנו להרגיש שאנחנו לא בצהרון, ושעם כל הכבוד לקציצות של כולם, שלנו הן בכל זאת משהו אחר. וזה יכול להיות הטאץ'.

קציצות
קציצות | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

חשוב: את קליפת הלימון יש לגרר דק דק, הכי דק שאפשר, כך שלא תהיה מורגשת במרקם. מגררת מיקרופליין היא אידיאלית לזה, אבל היום יש כבר הרבה מגררות עדינות מאוד שיכולות לעשות את העבודה. בנוסף, כמו תמיד עם קליפת לימון - יש להקפיד לגרר רק את החלק הצהוב של הקליפה, בלי החלק הלבן, שהוא מר. ולשטוף את הלימון היטב מראש, זה אנחנו מקווים שברור מאליו.