mako
פרסומת

מהיום אנחנו מפסיקים לקלף את השורש הזה

כן, קראתם נכון: מהיום אנחנו מוותרים על אחת הפעולות הכי מטרחנות ומבזבזות זמן במטבח, וממליצים גם לכם. לא רק שחוסכים זמן ומבזבזים פחות גלם, אפילו מרוויחים עוד קצת ערכים תזונתיים על הדרך

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
נודלס עם שום, ג'ינג'ר וירקות - ההקפצה
נודלס עם שום, ג'ינג'ר וירקות - ההקפצה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

אם ישנה עונה לג'ינג'ר (זנגביל) - הרי זאת העונה הנוכחית: כמה פרוסות ממנו בכוס התה, במרק או בתבשיל טוב יעשו פלאים לכל מה שקשור להקלה בתסמיני התקררות. זהו כמובן רק אחד מיתרונותיו הבריאותיים של הג'ינג'ר – אבל אנחנו לא כאן כדי לדבר על כמה הוא מדהים, אלא על חיסכון אדיר בזמן: בכלל לא מוכרחים לקלף ג'ינג'ר.

קילוף שורש ג'ינג'ר לא רק גוזל זמן יקר, מדובר בפעולה די מייגעת תודות לשלל הפיתולים והבליטות שלו, כזאת שלוקחת יותר זמן כמעט מכל קילוף אחר. כמו כן, יש לא מעט גישות שונות כשזה נוגע לקילוף ג'ינג'ר: יש את אלו שמשתמשים בסכין, מי שבוחרים להשתמש בקולפן ירקות ואת מי שעברו לשיטה הפחות בזבזנית - שיטת הכפית – במסגרתה פשוט מעבירים את שולי הכפית על גוף הג'ינג'ר וגורפים את הקליפה שמחליקה בקלילות גם עם כל החלקים הבולטים.

איך מקפלים ג'ינג'ר
ג'ינג'ר | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

לפי אשת האוכל והמחברת שילה פרקש, יום אחד היא פשוט הפסיקה לקלף ג'ינג'ר – ולא הבינה איך לא עשתה זאת קודם – בין אם מדובר בקיצוץ ג'ינג'ר בין אם גירור או כתישה. במקום זאת – היא מקרצפת את השורש היטב תחת מים זורמים, נפטרת מחלקים מיותרים בצבעים חשודים. אם המתכון דורש ג'ינג'ר מגורר – קל להיפטר אחרי פעולת הגירור מקליפה סוררת – אבל זה  אפילו לא חובה, שכן הקליפה דקה מאוד ואינה מורגשת.

בקיצור, בדרך הזאת אתם לא רק מבזבזים פחות חומר, חוסכים זמן יקר, אתם אפילו מרוויחים סגולות תזונתיות מיטיבות. ווין ווין.

מרק גזר וג'ינג'ר
מרק גזר וג'ינג'ר | צילום: אסף אמברם, mako אוכל