איך מפחיתים קלוריות מהפיצה באפס מאמץ?
יש הברקות שפשוט לא ברור איך לא חשבנו עליהן קודם. מכירים את השומן הזה שנוטף מהפיצה, נח עליה בוהק וחצוף ומכתים לכם את הבגדים? אז לא צריך אותו. פשוט ככה, תורידו אותו. יותר בריא, פחות קלוריות, אותו טעם. והבונוס: אתם יכולים "להרוויח" משולש בכל מגש


אלוהים נמצא בפרטים הקטנים. כמה פעמים שמענו את המשפט הזה, וכנראה שרק עכשיו, כשקראנו את הכתבה הזאת ב-Techinsider, הבנו אותו באמת. תמיד תהיתם מי אלה האנשים הרזים שאוכלים פיצה על בסיס קבוע? ובכן, הם אנשים שפשוט לא אוכלים אותה כמוכם. כמעט כמוכם, אבל לא בדיוק.
מחקר חושף שאם רק תסירו את השומן העודף מהפיצה שלכם - תחסכו לעצמכם כ-40 קלוריות למשולש, ותפחיתו את אחוזי השומן שאתם צורכים. זה אולי נשמע גם מובן מאליו (אפילו אנחנו יודעים שאם נוריד שומן זה ישמין פחות) וגם קטנוני (40 קלוריות? מה זה יעזור?) - אבל בעצם מדובר בטיפ מצוין, בעיקר בגלל שהוא משפר את הפיצה ומוריד את כמות הקלוריות בו זמנית. בסך הכל, השומן המיותר הזה על הפיצה לא משפר את טעמה, הוא מקסימום מכתים לנו את הבגדים. כך שאם תסירו אותו - על ידי טפיחה קלה על הפיצה עם נייר סופג למשל - רק הרווחתם.
עוד באוכל טוב:
אז כמה זה יוצא לכם במשולשים?
הגרף המצורף, שפורסם על ידי LabDoor, מספק נתונים מעט מעומעמים - גודל משולש הרי משתנה מפיצה לפיצה, ובגרף מפרידים בין קלוריות מהשומן של הפיצה לקלוריות של משולש באופן כללי - אבל השורה התחתונה זהה: בכפית שמן סויה יש כ-40 קלוריות. תנערו מהפיצה שלכם את הכמות הזאת - וזה, פחות או יותר, מה שתחסכו.
האמריקאים אוכלים הרבה פיצה, וחישוב מהיר מגלה שהספגת השומן תחסוך לאמריקאי הממוצע כ-20 משולשים בשנה. הנתונים בישראל מן הסתם שונים, אבל אנחנו יודעים מה מעניין אתכם באמת: על כל שבעה משולשי פיצה מהם תסירו שומן מיותר "תרוויחו" את המשולש השמיני. זה שזה מסתדר לכדי מגש פיצה שלם רק אומר שבדיוק לזה היקום התכוון.