mako
פרסומת

10 טיפים לפנקייקים מעולים בכל פעם מחדש

אם התפקשש לכם הפנקייק (ואנחנו מכירים את ההרגשה, זה קרה לנו לא אחת) - יכול להיות שהבעיה הרבה פשוטה ממה שחשבתם (למשל, אבקת אפייה לא מספיק טרייה). אז איך מבטיחים שמכאן ועד עולם כל הפנקייקים שלכם יהיו מעולים? בדיוק ככה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
פנקייקים מוכנים
פנקייקס | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
הקישור הועתק

1. רוויון

הרבה מתכונים חו"ליים לפנקייק דורשים שימוש ב-buttermilk, מוצר חלב חמצמץ שהמקבילה המתאימה לו ביותר בארץ היא רוויון. מה עושים אם אין רוויון? שמים כף של מיץ לימון או חומץ בכוס מידה, ומשלימים את הנפח בחלב. מניחים לחלב לעמוד 5-10 דקות, וזהו. התוצאה תחליף רוויון (או buttermilk) בכל מתכון בהצלחה.

טיגון פנקייק - החום של המחבת קריטי
החום של המחבת קריטי | צילום: exousia, ShutterStock

2. אבקת אפייה

אנחנו יודעים שאבקת אפייה היא מהמוצרים שקונים פעם במאתיים שנה, ובכל זאת מפצירים בכם לבדוק את תוקפה לפני שאתם מכניסים אותה לפנקייקס שלכם. לא חבל ליפול על כזו שטות?

3. הכנה מראש

מתברר שלא רק שאין מניעה להכין בלילה של פנקייק מראש, אפילו יש בזה יתרון. מכינים בערב, מכניסים מכוסה למקרר ומטגנים בבוקר - וככה אבקת האפייה המדוברת מקבלת שהות לעשות את מלאכתה, והפנקייקס יוצאים תפוחים יותר. לא מחכים לבוקר? תנו לבלילה חצי שעה בטמפרטורת החדר, גם טוב.

עוגת שוקולד איטלקית שלב רביעי קצף חלבונים
חלבונים מוקצפים = המון אוויר בתוך הבלילה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4. ערבוב

ידוע שפנקייק צריך לערבב רק עד לאיחוד, אחרת הוא יוצא צמיגי. אז מה עושים כדי להימנע מגושים גדולים? מערבבים טוב טוב את המרכיבים היבשים בנפרד, לפני הוספת המרכיבים הרטובים, במיוחד אם רואים שהם לוקים בגושיות (קורה בעיקר במקרים של שימוש באבקות מוכנות).

5. אקסטרה אווריריות

אם אתם פריקים של פנקייקס אווריריים וענניים במיוחד, כנראה תצטרכו לנקוט את שיטת הפרדת הביצים. בשיטה הזו במקום לערבב את הביצים השלמות לתוך הבלילה מפרידים אותן לחלבונים וחלמונים, ואת החלבונים מקציפים ומקפלים לתוך הבלילה בעדינות. עשיתם את זה? בזה הרגע ניפחתם את הפנקייק שלכם בשלל בועות אוויר נהדרות.

פרסומת

6. מחבת חמה

הבלילה חייבת להיכנס למחבת כשהיא חמה מאוד, אחרי היא תגמע את השומן בהנאה, ואתם תקבלו פנקייקס שמנוניים והרבה פחות טעימים. מצד שני, אל תביאו את המחבת למצב שהשמן או החמאה שבה מעלים עשן. מצב הביניים הוא מה שאתם מחפשים (מה לעשות, לא זכור לנו שהבטחנו לכם גן של שושנים). אגב, גם בעת הטיגון חשוב לשמור על טמפרטורת הביניים הזאת, אחרת הפנקייקס יתייצבו מבחוץ ומבפנים יישארו נוזליים. הפתרון: אש בינונית.

7. ניקוי המחבת

אם אתם מטגנים את הפנקייקס שלכם בחמאה, המלצה חמה היא לנגב אותה בנייר מגבת בין סיבוב לסיבוב. חמאה שרופה יכולה להשפיע מטעמה הלא משהו על הפנקייק שלכם, וחבל.

מחבת מלוכלכת
מהר לנגב, שלא נראה את הג'יפה הזאת | צילום: INOCHKIN VADIM, Shutterstock

8. המייפל

נסו פעם לחמם את סירופ המייפל לפני ההגשה - משהו כמו חצי דקה במיקרו. הוא גם יהיה נוזלי יותר וגם הולם יותר מנת פינוק חורפית.

9. הקפאה

אפשר להקפיא פנקייקס מוכנים. אם עושים את זה, כדאי להפריד ביניהם בשכבות של נייר אפייה, שלא יידבקו זה לזה בהקפאה. איך מפשירים? 10 דקות ב-160 מעלות, או פשוט בטוסטר קופץ. יוצא יופי.

10. פנקייק בשלוף

רוצים להיות במרחק פסיעה מפנקייק טרי בכל רגע נתון? הכינו לכם צנצנת ובה כל החומרים היבשים הנדרשים, מעורבבים יחד. בזמן חשק-אמת יישאר לכם רק להוסיף חלב (או רוויון), שמן או חמאה וביצים - ויש פנקייק. האם אי אפשר לקנות תערובת מוכנה? בוודאי שאפשר, אבל די להסתכל ברשימות המרכיבים של המוצרים האלה בשביל להחזיר אותם בבהלה למדף.

חג שמח!