mako
פרסומת

אנחנו מתביישים לומר: לא ידענו שאפשר לחמם אורז ככה

הרבה דרכים לחימום אורז אנחנו מכירים, ובראשם זו של אהרוני, שמאדה את האורז הקר במסננת - אבל רק עכשיו נחשפנו לשיטה שהיא כנראה הכי בסיסית מכולן, ולבטח הכי מהירה. אל תעשו את הטעות שלנו, תרתיחו מים בקומקום כבר מעכשיו

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
אורז מחומם
אורז מחומם | צילום: Darr.di, ShutterStock
הקישור הועתק

את רוב הטיפים שאנחנו לומדים בטיקטוק אנחנו לומדים מחבר'ה צעירים שהיו יכולים להיות הילדים שלנו. זה נחמד, כיף לראות את מעלליו של הדור הצעיר במטבח וכל זה, אבל בכל זאת - כשאנחנו מקבלים טיפ טוב מאישה מבוגרת שמיישמת אותו כבר 50 שנה, התחושה היא אחרת. והפעם אנחנו מדברים איתכם על מקרה כזה. טיפ עם ותק!

הנושא הוא חימום אורז, והעצה היא כל כך הגיונית, שאנחנו די מתביישים שלא חשבנו עליה בעצמנו: מעבירים את האורז הקר למסננת, מרתיחים מים בקומקום, שופכים על האורז שבמסננת, ומערבבים. ומה, זהו? זהו לגמרי. הנה, תראו:

אחרי השטיפה ברותחין הראשונה מומלץ לחזור על הפעולה, כדי להיות בטוחים שהאורז כולו חם דיו. הכי קל פשוט להניח קערה מתחת למסננת, שתקלוט את מי השטיפה הראשונה, ואז לשפוך אותם שוב על האורז. בעלת הטיפ, שמשתמשת בו כבר כמה עשורים טובים, אומרת שאין חובה לעשות את זה, אבל אנחנו אומרים: חסכנו לכם כל כך הרבה תסכול ואפילו קצת זמן - לא תפרגנו שטיפה שנייה?

וזה הזמן להזכיר גם את הטיפ של אהרוני לחימום אורז - שהיה הקודם לשנות את פני ארוחות הצהריים שלנו. אנחנו לא חוזרים בנו, באמת מדובר בשיטה נהדרת, אבל בכל זאת כזו שלוקחת כמה רגעים, בעוד שהדרך החדשה היא עניין של בדיוק דקה.