mako
פרסומת

איך קוצצים בצל כמו מקצוענים?

חולמים על קוביות בצל קטנטנות, אחידות ומושלמות, כמו שרואים אצל השפים בטלוויזיה? מצאנו בשבילכם מדריך קצר ומסודר, שיהפוך גם אתכם לקוצצים מסוגה עילית

mako אוכל
פורסם:
לביבות תפוחי אדמה - בצל קצוץ
לביבות תפוחי אדמה - בצל קצוץ | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
הקישור הועתק

איך שלא תסובבו את זה, חלק גדול מאוד מהמתכונים בעולם מתחילים בצמד המילים "קוצצים בצל". עד כמה שזה נשמע טריוויאלי, לאמנות קיצוץ הבצל חשיבות לא קטנה במנה הסופית – הרי אין דבר חסר חן כמו פיסות בצל עקומות ומגושמות בסלט ירקות, שלא לדבר על חתיכות בצל גדולות מדי בפתיתים של הילדים, שיכולות פשוט להפיל את הארוחה כולה. למזלנו, אין צורך לעשות קורס בישול כדי לדעת איך קוצצים בצל כמו שצריך – בשביל זה יש את האינטרנט.

בצל סגול חתוך לחצי
בצל, אתה לא תכניע אותנו | צילום: istockphoto, istockphoto



אז כדי לקצוץ בצל באמת כמו המקצוענים, קבלו את המדריך הוויזואלי, כפי שפורסם במדור האוכל של ההאפינגטון פוסט:

שלב ראשון:מסירים את שני הקצוות של הבצל. תוקעים סכין באלכסון, קרוב לשורש, ומסובבים דווקא את הבצל סביב הסכין, ולא להפך.

קיצוץ בצל 1
שלב ראשון: סילוק הקצוות | צילום: מתוך: huffingtonpost.com

שלב שני: מקלפים את הקליפה החיצונית. חורצים בעזרת הסכין פס לאורך הקליפה החיצונית ומסירים אותה.

קיצוץ בצל 2
שלב שני: קילוף | צילום: מתוך: huffingtonpost.com



שלב שלישי:חותכים את הבצל לשניים. שימו לב – יש לחתוך את הבצל עם הקווים הטבעיים שלו (זאת אומרת – לאורך ולא לרוחב), כמו בתמונה.

קיצוץ בצל 3
שלב שלישי: חיתוך לחצי | צילום: מתוך: huffingtonpost.com
פרסומת

שלב רביעי: פורסים את הבצל לאורך, אך משאירים חלק לא חתוך (של כחצי ס"מ) היכן שהשורש היה. זה אומר שפרוסות הבצל יהיו עדיין מחוברות בקצה אחד, מה שתורם לקיצוץ נקי.

קיצוץ בצל 4
שלב רביעי: פריסה | צילום: מתוך: huffingtonpost.com

שלב חמישי: מסובבים את הבצל ב-90 מעלות וקוצצים את הפרוסות לקוביות קטנות.

קיצוץ בצל 5
שלב חמישי: קיצוץ | צילום: מתוך: huffingtonpost.com