mako
פרסומת

איך כפית פשוטה יכולה לקצר את זמן הצלייה של תפוחי אדמה כמעט בחצי?

הכרתם את הטריק הזה? כי אנחנו לא! מעכשיו אפשר להכין תפוחי אדמה שלמים בתנור בלי תכנון מוקדם - והכל בזכות כפית אחת קטנה ממתכת, שמגלחת משהו כמו 20 דקות מזמן הצלייה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
תפוח אדמה אפוי בדיוק כמו שצריך
תפוח אדמה אפוי בדיוק כמו שצריך | צילום: Ivan Danik, ShutterStock
הקישור הועתק

השנים עוברות, הטרנדים מתחלפים, ותפוחי אדמה נשארים הפופולריים שבתוספות. פעם זה פירה, פעם צ'יפס ופעם קוביות תפוחי אדמה בתנור, ומעל כולם עדיין חולש האב הרוחני של כל אלה: תפוח אדמה צלוי בשלמותו, מה שנקרא באנגלית ג'אקט פוטטו ומוגש עם תוספות משל עצמו. אבל גם בלי תוספות - קליפה פריכה ובפנים תוך רך ונימוח זה לא בדיוק שילוב שאפשר לעמוד בפניו. ואחרי שגילינו את השיטה לקצר את ההכנה שלו בערך בחצי - אנחנו בכלל מכורים על מלא.

אז מה עושים אם בשלבים מתקדמים של הכנת שניצלים פתאום מבינים שתפוחי אדמה שלמים בתנור הם התוספת המושלמת להגיש איתם? התשובה היא: מיד מחממים תנור ונועצים כפית בתוך כל  אחד מהתפודים (כפית מתכת כמובן, בלי אף חלק של פלסטיק). כמובן שככל שהתפודים קטנים יותר, האפייה שלהם תהיה מהירה יותר.

העניין הוא כזה: הכפית מוליכה חום, כך שברגע שהיא נעוצה בתוך התפוד היא בעצם מוסיפה לו מוקד נוסף של חימום, פנימי. יש גאדג'טים שעובדים על העיקרון הזה - מקלות מתכתיים שנועצים בתוך תפוחי אדמה בשביל להאיץ את התרככותם - אבל אין שום סיבה לבזבז עליהם כסף כי כפית עושה עבודה פשוט נהדרת. התוצאה? קיצור של משהו כמו 20 דקות בזמן שלוקח לתפוחי האדמה להתרכך.

רוצים לראות בעיניים? הנה התוצאה לפניכם:

ניסיתם? ספרו לנו איך יצא!