mako
פרסומת

הדרך שבאמת עובדת למנוע מאבוקדו להשחיר

אחרי שהטבענו את האבוקדו במיץ לימון, נתנו לו להסריח על בצל וטבלנו אותו במים - גילינו שיטה חדשה שאשכרה עובדת לשמור על האבוקדו שלנו ירוק ויפה. מה צריך בשביל זה? את האבוקדו עצמו, ושום דבר מעבר לזה. ככה זה עובד

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
גוואקמולי
גוואקמולי | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
הקישור הועתק

לכל אדם שני שתפגשו יש דעה נחרצת בסוגיה מה הדרך הטובה ביותר למנוע מאבוקדו להשחיר, הבעיה היא שתמיד זה מגיע עם מחיר. טפטוף מאסיבי של מיץ לימון על האבוקדו ישאיר אותו ירוק ורענן, אבל יהפוך אותו לחמוץ; שמירה של חצי אבוקדו בקופסה על קוביות של בצל תקנה לו ניחוחות מצערים, יהיו שיאמרו דוחים, של בצל לא טרי; והשיטה שזכתה להתלהבות גדולה לפני כמה שנים, של הטבעת האבוקדו במים - אומנם עובדת אבל הוכתרה על ידי ה-FDA כמסוכנת בגלל השגשוג האפשרי של חיידקים באותם מים.

אז מה כן?

הפתרון לאבוקדו שלא משחיר הגיע אלינו לגמרי במקרה, והוא דבילי ממש, אנחנו מזהירים. מצד שני, דבילי אבל עובד, אז למי אכפת. הכנתם סלט אבוקדו לבראנץ' של עוד שעתיים ואתם רוצים לוודא שישמור על צבעו? פשוט הניחו באמצע הצלחת את גלעין האבוקדו, כסו את הכלי ולכו לדרככם. 

סלט אבוקדו (שלא השחיר!)
סלט אבוקדו (שלא השחיר!) | צילום: צילום ביתי, mako

גלעין האבוקדו, מתברר, עשיר מאוד בנוגדי חימצון (יותר מרוב הפירות והירקות), ולכן אתם רוצים לשמור על קשרים טובים בינו לבין סלט האבוקדו שלכם. הסלט שבתמונה פה למעלה, נגיד, הוכן שעתיים לפני ההגשה - ואפשר לראות שנתר רענן.

האם אנחנו מאמינים בכוחו של גלעין לחולל פלא כזה? התשובה היא לא, אבל האבוקדו היה אבוקדו, השעתיים היו שעתיים והסלט היה נהדר - וללא כל טעם נלווה ולא רצוי של לימון או בצל. מבחינתנו זה מספיק.