mako
פרסומת

הדרך המופלאה להאריך את החיים של השום כמעט בלי סוף

מכירים את קופסאות הפלסטיק עם שיני השום המקולפות? בקבוצת הפייסבוק "אמהות מבשלות כשר" מצאנו טיפ נהדר שגם עוזר לשמור על שיני השום הרבה יותר זמן, וגם נותן קפיצה בטעם. וזה הכי פשוט בעולם

mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
שיני שום
שיני שום | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
הקישור הועתק

מודים שלא הכרנו את קבוצת הפייסבוק אמהות מבשלות כשר, עד שבדרך מקרה נתקלנו בה בטיפ הזה, ואימצנו מיד. מרב שלי היא זו שהעלתה אותו בקבוצה, וכשפנינו אליה לבקש לשתף אותו עם כולם היא נענתה בשמחה.

זה הולך ככה: הרבה בשלנים כבר הבינו את השימושיות שבקופסאות הפלסטיק עם שיני השום המקולפות שאפשר לקנות בסופר או אצל הירקנים, בעיקר למשפחות שצורכות הרבה שום בשגרה. אבל גם לקיצור הדרך הזה יש שדרוג נוסף: לפני שמאחסנים את הקופסה במקרר ממלאים אותה בשמן. זה הכל. למה זה טוב? אנחנו שמחים ששאלתם.

השמן ישמר את שיני השום, ויאריך את חייהן באופן משמעותי - ואנחנו יודעים כמה מבאס לקנות קופסה כזאת ואז לגלות עובש על אחת השיניים ולהיאלץ לזרוק את כל התכולה. כשהוא עטוף בשמן הסיכוי שיקרה משהו לשום לפני שתסיימו את הקופסה הוא ממש אפסי. 

טיפ שום מ"אמהות מבשלות כשר"
טיפ שום מ"אמהות מבשלות כשר" | צילום: צילום מסך מקבוצת "אמהות מבשלות כשר"

היתרון השני הוא שלא רק השמן מעניק מתכונותיו לשום, גם השום מעניק לשמן. שמן ששורות בו שיני שום מקבל מן הסתם את הארומה השומית הנהדרת, ויהיה נהדר לתיבול ואפילו לטיגון, עם אקסטרה טעם. 

* לפני שהקופצים קופצים, אנחנו רוצים להבהיר: ברור שתמיד עדיף להשתמש בשום ישראלי טרי. הבעיה היא שלא תמיד הוא קיים בהישג יד.