1 מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון-תחתון. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות.
2 טורפים בקערה ביצים עם סוכר לתערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמן ווניל ומערבבים לאיחוד. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ומערבבים לאיחוד.
3 מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 35-45 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
4 כשהעוגה יוצאת מהתנור עושים בה חורים בעזרת קיסם ארוך. מרתיחים חלב עם חמאה וסוכר וניל ויוצקים על העוגה בעודה חמה. מחכים חצי שעה, ואוכלים.
עוגת תפוחים עם חלב חם. שיטה שכדאי להכיר | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** אפשר להוסיף כפית קינמון יחד עם הקמח, לא חובה.
** שימו לב שמדובר בעוגה לא מאוד מתוקה. לי זה הספיק, אבל מי שאוהב מתוק יכול להוסיף 3 כפות סוכר לבלילה.