1 מכינים את הבצק: לשים במיקסר את המלח, השמרים, הסוכר והמלח עם מחצית מכמות המים. תוך כדי לישה מוסיפים את השמן ואת יתרת המים במזיגה איטית, עד שמתקבל בצק רך, גמיש ודביק שנפרד מהדפנות אבל נשאר דבוק לתחתית הקערה. לשים את הבצק במשך 12 דקות בסך הכל.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים בפנים כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים ומתפיחים שעה וחצי.
3 מחממים תנור ל-250 מעלות. אם יש אבן שמוט - מכניסים אותה לתנור לפני החימום. אם אין - מכניסים תבנית תנור הפוכה.
4 הכנת הפוקצ'ות: מחלקים את הבצק ל-4-5 ומכדררים לכדורים. מניחים את הכדורים למנוחה של כ-30 דקות.
5 ממלאים קערה במים. טובלים כל כדור בצק במים ומותחים לרצועת בצק דקה וארוכה. טובלים את הרצועה בשומשום ומסדרים על נייר אפייה.
6 מכניסים בזהירות רבה את נייר האפייה לתנור - על אבן השמוט או התבנית ההפוכה. אופים 10-15 דקות, עד הזהבה. מורחים בשמן זית מעורבב עם קצת מלח אטלנטי ומגישים מיד.
פוקצ'ה שומשום של קרן אגם | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
פוקצ'ה שומשום. מגישים חם חם | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** לפוקצ'ה בטאבון - מחממים את הטאבון ל-350 מעלות במשך כ-40 דקות. מכניסים את הפוקצ'ות לדקה-שתיים, עד השחמה (כדי להגיע לאפייה אחידה - מסובבים את הפוקצ'ות בפנים).
** מומלץ להגיש עם קערית של שמן זית וחומץ בלסמי.