1 לשים במיקסר את כל מצרכי הבצק חוץ מהמים. מוסיפים את המים במזיגה איטית, רק עד שהבצק אלסטי וגמיש (לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות). לשים בסך הכל 10-12 דקות.
2 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי (או לילה שלם במקרר).
3 מחממים תנור ל-190 מעלות.
4 מעבירים את הבצק לתבנית עם נייר אפייה, וחורצים בו פסים לרוחב ואז לאורך (הכי נוח לעשות את זה עם קלף אפייה).
5 מערבבים את החמאה ועשבי התיבול ומורחים על הבצק. מכניסים מוצרלה מגוררת לחריצים ודוחפים אותה פנימה בעזרת הקלף.
6 אופים 30-25 דקות, עד הזהבה, ומגישים מיד.
לחם שום משוגע בדקה עבודה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** אפשר לוותר על המוצרלה ולהכין את הלחם בגרסה טבעונית. במקרה כזה מחליפים את החמאה בשמן ואת החלב במים.