1 מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 בקערה מערבבים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה, וניל, מייפל ומלח ושוב מערבבים.
3 מוסיפים סודה לשתייה וקמח. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
4 מוסיפים את שני סוגי שוקולד ומערבבים מעט.
5 קורצים מהבלילה עיגולים (אפשר עם הידיים, עם כף גלידה קפיצית או עם כף רגילה). מניחים במרווחים על התבנית, שכן העוגיות משתטחות במהלך האפייה.
6 אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות זהובות למראה אבל עדיין רכות.
7 מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שמגישים.
* אפשר לצנן את הבלילה במקרר לפני אפייה זה מייצב ומבטיח עוגיות יציבות. אני לא ציננתי ועדיין יצא נהדר.
** את שני סוגי השוקולד ניתן להמיר לכל סוג שוקולד שאוהבים. אפשר גם לשלב אגוזים שונים או חמוציות
עוגיות סוכר חום עם שוקולד מריר ושוקולד גולד. הכי מפנקות | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
עוגיות סוכר חום עם שוקולד מריר ושוקולד גולד. יש יפות כאלה? | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
עוגיות סוכר חום עם שני שוקולדים. אנחנו יכולים גם להתגייס? | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
בתיאבון!