1 מחממים תנור ל-170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.
2 מערבבים בקערה חמאה רכה וסוכר לבן. מוסיפים וניל וביצים ושוב מערבבים.
עוגת שזיפים רכה בתבנית אינגליש קייק | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 מוסיפים את הקמחים, מלח ואבקת אפייה, ומערבבים שוב. לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים לבלילה אחידה.
4 יוצקים את בלילת העוגה לתבנית האינגליש המשומנת, מיישרים מעט ומניחים מעל את חצאי השזיפים כשהחלק הפתוח כלפני מעלה.
5 אופים 45-50 דקות עד שקיסם שננעץ בעודה יוצא עם פירורים לחים עליו.
6 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
ופרוסה עסיסית של כל היופי הזה. עוגת שזיפים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
* מומלץ לשמור לשמור במקרר בגלל הפירות.
* ניתן להמיר את השזיפים בפרי אחר.
* העוגה טובה עוד יותר ביום שלמחרת.
בתיאבון!