1. מערבבים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה קרה במעבד מזון עם להב פלדה עד לקבלת לפירורים. מוסיפים מלח ושמנת חמוצה ומעבדים שוב עד שהבצק הפך לכדור אחיד (ניתן לעשות את אותה פעולה בקערה עם הידיים). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים לצינון במקרר לחצי שעה עד שעה.
2. מערבבים בקערה את כל מצרכי המילוי ומעבירים לשק זילוף - לא חייבים צנתר, אפשר פשוט לגזור את השק למטה. אם אין שק זילוף משתמשים בכפית למילוי .
בורקיטס מתוקים עם בצק שמנת | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
4. כשהבצק מוכן מחלקים אותו ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב ובעזרת קורצן או כוס קורצים מהבצק עיגולים. מזלפים באמצע של כל עיגול בצק תלולית מקרם מריקוטה (לא גדולה, ממילא מקפלים אותם ואנחנו לא רוצים שהם ייפתחו), סוגרים את העיגול לצורת בורקיטס ומהדקים היטב עם הידיים.
5. מניחים את הבורקיטס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ואופים 20-25 דקות עד להזהבה.
בורקיטס מתוקים של קרן אגם | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
6. כשהבורקיטס שחומים למראה מוציאים אותם מהתנור, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. אפשר לאכול אותם חמים או אחרי צינון.
* מאחסנים אותן בקופסא אטומה ליומיים שלושה גג.
חלומיים הבורקיטס האלה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
בתיאבון!