1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 משמנים היטב את התבנית בחמאה רכה, ומפזרים את שתי כפות הסוכר. מנערים היטב את התבנית כך שהסוכר יצפה את כולה, ונפטרים מעודפי הסוכר.
3 מקציפים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית את הסוכר והחמאה למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
4 מוסיפים את הביצים, אחת אחת, וטורפים היטב.
5 מוסיפים את השמנת המתוקה וטורפים עוד כ-2 דקות עד לקבלת נפח.
6 מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה ומערבבים היטב.
7 מעבירים כשלושת רבעי מהתערובת לתבנית. מוסיפים לרבע הנותר את הנס קפה ואבקת הקקאו, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת כהה.
8 שופכים את התערובת הכהה לתבנית, על התערובת הבהירה, ובעזרת סכין יוצרים מראה שיש בתנועות סיבוביות.
9 מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות. מחדירים למרכז העוגה קיסם. אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.
10 מוציאים, מצננים מעט והופכים את העוגה על גבי רשת צינון. מקשטים באבקת סוכר.
* העוגה נשמרת בכלי אטום בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.
** המתכון פורסם פה לראשונה במאי 2016