קרוסטטה ריבהקרוסטטה היא מעין פאי איטלקי מרושל, אבל רישול רישול - תראו כמה שהמאפה הזה יפה. והחלק העוד יותר מרשים: המילוי הוא ריבה איכותית, ושום דבר חוץ מזה![]()
צילום: נופר צור, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק הפריך (תבנית פאי מתפרקת 24 ס"מ):
למלית:
אופן ההכנה:1 הבצק: מערבבים בקערת מעבד מזון עם להב פלדה קמח, אבקת אפייה, קליפת לימון, מלח וסוכר. 2 מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורי בצק. 3 מוסיפים ביצה וחלמון ומעבדים שוב לקבלת בצק אחיד. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים טיפה מים קרים, אם הוא רך מדי מוסיפים מעט קמח. 4 עוטפים את הכדור בניילון ומכניסים למקרר לצינון של שעה. 5 מחלקים את הבצק לשני שליש ושליש. את השליש מחזירים למקרר. 6 מרדדים את שני שליש הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול שגדול מעט מהתבנית. >> כל הטיפים של קרן אגם לאפייה עם בצק פריך 7 בעזרת הנייר הופכים את הבצק ומניחים על התבנית כשנייר האפייה פונה כלפי מעלה. 8 מסירים את הנייר, מהדקים את הבצק לתבנית ומסירים קצוות מיותרים. 9 מורחים את הריבה על הבצק בשכבה אחידה. 10 מחממים תנור ל-180 מעלות. 11 מוציאים את שליש הבצק הנותר מהמקרר ומרדדים למלבן על נייר אפייה מקומח. 12 בעזרת גלגלת פורסים את הבצק לרצועות ארוכות. 13 מניחים רצועה אחת ארוכה במרכז הפאי, על הריבה, ועוד שתי רצועות מכל צד שלה, ואז מניחים עוד רצועות בהצלבה ליצירת שתי וערב. 14 אופים את הקרוסטטה כ-35 דקות, עד שהבצק שחום והריבה מבעבעת. 15 מצננים, פורסים ומגישים. ![]() | חברים פעילות המלצות |