1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ס"מ (אפשר גם להשתמש בקוטר 24 ס"מ, אבל העוגה תצא פחות גבוהה)
2 טורפים בקערה חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב.
3 מוסיפים מיץ לימון, גרידת לימון, שמנת חמוצה, וניל ומערבבים.
4 מוסיפים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה, ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים חופן אוכמניות מלמעלה .
6 מכינים את בלילת הגבינה: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, יוצקים מעל בלילת העוגה בתבנית
ומיישרים.
7 אופים 45-50 דקות, עד ששכבת הגבינה מעט שחומה ויציבה.
8 מצננים את העוגה לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
פרוסת עוגת לימון, אוכמניות וגבינה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
* העוגה נשמרת בקירור עד 4 ימים כשהיא עטופה היטב.
* מומלץ מאוד להוציא אותה מקירור לפחות שעה מראש לפני הגשה.
בתיאבון!