1 מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים קליפת לימון מגוררת וסוכר לבן ומערבבים שוב.
2 מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת האצבעות מערבבים הכל יחד ליצירת פירורי בצק קטנים.
3 מוסיפים ביצים וריקוטה ומעבדים לכדור בצק (קודם בעזרת כף ואז עם הידיים).
4 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
5 מחלקים את הבצק לשליש ושני שליש, ואת השליש מניחים בצד.
6 מרדדים את החלק הגדול של הבצק (שני שליש) על נייר אפייה מקומח היטב לעיגול, והופכים לתוך התבנית. אם הבצק דביק מאוד אפשר לקמח אותו גם מלמעלה, לכסות בעוד נייר אפייה ואז לרדד (בין שני ניירות האפייה).
7 מורחים את הריבה על הבצק ומיישרים.
8 מניחים תלוליות מהבצק שנותר (השליש ששמרנו בצד) על הריבה, באופן מרווח. אפשר לעשות את זה בכף קפיצית או בכף רגילה.
9 מפזרים פירות יער טריים בין תלוליות הבצק ואופים 40-45 דקות, עד הזהבה.
10 מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
קרוסטטה. בצק-ריבה-בצק (וקצת פירות) | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
הפתעה בבצק: ריקוטה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** העוגה תישמר בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים כשהיא עטופה היטב.