1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה.
3 מוסיפים את הביצים, וממשיכים לערבל. מוסיפים וניל ומערבלים שוב.
4 מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה ומלח. מערבלים לתערובת אחידה.
5 מוסיפים לתערובת את קוביות התמרים והפקאנים הקצוצים. מערבבים ממש מעט בעזרת כף.
6 יוצרים כדורים קצת יותר גדולים מכדור פינג פונג ומניחים על התבנית. אין צורך למעוך את הכדורים, העוגיות ישתטחו במהלך האפייה. ידיים מעט רטובות יעזרו לעיסה לא להידבק. טריק נוסף: אני משמנת כף גלידה קפיצית ומוציאה בעזרתה כדורים מהעיסה ומניחה על התבנית. זה עוזר לייצר עוגיות שוות בגודלן ופחות מלכלך את הידיים.
7 מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות עד שהעוגיות מזהיבות, אך לא יותר מדי.
8 מוציאים ומצננים לפני הגשה.
עוגיות תמרים ופקאנים. מתכון מודולרי | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
עוגיות תמרים ופקאנים. אפשר אפילו לעשות אותן קצת יותר בריאות | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
**אין לכם מיקסר או לא מתחשק לכם ללכלך אותו? אתם יכולים לערבב בקלות בעזרת כף עץ או מיקסר ידני.
**אפשר להמיר סוכר חום בהיר בסוכר חום כהה לטעם קצת יותר קרמלי ועוד קצת צבע.
**אתם יכולים להמיר מחצית מהכמות בקמח כוסמין לבן בלי לשנות כלום במתכון.
עוגיות תמרים ופקאנים. יהיו נהדרות לשבירת הצום | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
בתיאבון!