אוכל
מגזין סוף השבוע
יונית צוקרמן

מרק רגל תימני

החורף דופק בדלת? יונית צוקרמן מזמינה אתכם לקבל את פניו עם המרק הזה - מרק רגל תימני, שביחד עם פיתות ביתיות ואורז לבן יגרום לכם להתמוגג עד השמיים ובחזרה

|mako אוכל| פורסם15:29
מרק רגל, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
Rating:4.3481reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

כשאת גדלה בבית מרוקאי את אוכלת אוכל מרוקאי, ואין באמת מקום לאוכל מעדה אחרת. רק כשהכרתי את בעלי נפתחתי פתאום לעוד מטבחים, שלא הייתי חולמת שקיימים, וביניהם המטבח התימני.

הפעם הראשונה שאכלתי מרק רגל הייתה במסעדת כורש ביהוד. ישבתי שם עם בעלי, שאז עדיין היה החבר שלי, והוא שאל אותי מה אני מזמינה. הסתכלתי על התפריט והכל נראה לי כמו סינית, אז אמרתי שאני לא רעבה וחיכיתי לראות מה הוא מזמין. ואז הגיעה לשולחן מנה של מרק רגל עם פיתות תימניות, חילבה וכל מיני, וראיתי אותו מתמוגג עד השמיים. "את לא רוצה?", הוא שאל אותי, "לפחות תטעמי". ואני לא טעמתי.

לקח כמה שנים עד שאכלתי לראשונה מרק רגל והבנתי את ההתמוגגות שלו אז. מאז מדי פעם אני מפנקת את המשפחה שלי במנה הזאת, תמיד עם פיתות תימניות ואורז לבן (הנה המתכון) – וכולם בעננים.

לבלוג של יונית צוקרמן

המצרכים :

  • 4-6 חתיכות בשר רגל
  • 2 פרוסות עצמות מח
  • בצל גדול, קצוץ
  • מעט שמן, לטיגון
  • 6 שיני שום
  • 3 כפות חוואייג' למרק
  • חצי כפית הל
  • כפית כורכום
  • כף מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף פפריקה
  • 4-5 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

אופן ההכנה:

1שוטפים את הרגליים ומביאים לרתיחה בסיר עם הרבה מים. מבשלים רבע שעה, מוציאים את הרגליים ושופכים את המים עם הלכלוך שיצא.

2מכינים את המרק: מטגנים את הבצל בסיר לחץ עד שהוא שקוף לגמרי. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.

3מוסיפים את הרגליים, עצמות המח והתבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים כ-3 ליטר מים רותחים, סוגרים את סיר הלחץ ומבשלים שעה וחצי.

4מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד 20 דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il