mako
פרסומת

גלידה טבעונית בטעמים

הקיץ הישראלי מתחיל מוקדם, וכמעט דורש פינוק מתוק וקריר, ואם אפשר כזה בלי הרבה רגשות אשם - אז זה בכלל מושלם. הכירו את הנייס קרים - גלידה מהירה להכנה ללא מוצרי חלב וללא ביצים. הבסיס שלה הוא 3 רכיבים בלבד ואתם יכולים לגוןן בתוספות וטעמים

ענבל לביא
מגזין שופרסלשופרסל green
פורסם:
גלידה טבעונית בטעמים
צילום: ענבל לביא
הקישור הועתק

הכירו את הנייס קרים - גלידה בריאה יותר ומהירה להכנה ללא מוצרי חלב, ללא ביצים, ב-3 מרכיבים בלבד ועם גיוונים בשלל טעמים!

את הגלידה המיוחדת הזו מכינים בקלות ובמהירות פשוט על ידי עיבוד של בננות קפואות עם קרם קוקוס ותמצית וניל, ליצירת מקפא בננות במרקם גלידתי קרמי ומשגע.

אל הגלידה שלכם תוכלו להוסיף שלל תוספות וליצור את הגלידה שאתם הכי אוהבים - חמאת בוטנים טבעית, טחינה שחורה, או קקאו הן רק חלק מהתוספות שיכולות להשתלב פה, וליצור קינוח טבעוני נפלא ל בלי יותר מדי עבודה.

  • 3 בננות בשלות

  • 60 מ"ל (רבע כוס) קרם קוקוס

  • 1/2 כפית תמצית וניל

תוספות אפשרויות ליצירת טעמים שונים (כל תוספת מיועדת לכל כמות הגלידה):

  • 5-6 כפות חמאת בוטנים טבעית

    או

  • 5-6 כפות טחינה מלאה שחורה

    או

  • 2-3 כפות קקאו מנופה + כף דבש או סילאן/מייפל (הדבש כמובן לא טבעוני)

  1. קולפים את הבננות וחותכים בסכין לחתיכות גדולות ומקפיאים ל-6 שעות לפחות או למשך הלילה עד שהבננות קפואות היטב
  2. מעבדים את הבננות הקפואות בבלנדר או במעבד מזון, מוסיפים קרם קוקוס בהדרגה ותמצית וניל עד לקבלת גלידה במרקם רך, קרמי וחלק
  3. אם רוצים מוסיפים לגלידה אחת מתוספות הטעמים לבחירתכם ומעבדים קלות להטמעה
  4. מעבירים את הגלידה לקופסה אטומה ומקפיאים לחצי שעה להתייצבות
  5. שומרים במקפיא, מוציאים לטמפרטורת החדר לריכוך קצת לפני שאוכלים