אוכל לא זורקים
קציצות אורז של אהרוני, קטשופ ביתי של רחלי קרוט, עוגיות חמאת בוטנים מטריפות ועוד. לכבוד שבוע הצמבו"ז חברי נבחרת green במתכונים שמנצלים את השאריות ואת חומרי הגלם העייפים ומונעים בזבוז מזון


קציצות אורז
לכולנו קרה שהכנו קצת יותר מידי אורז כתוספת לארוחה, ונשארנו עם חצי סיר במקרר. מה עושים? המתכון של שף ישראל אהרוני מעניק לאורז של אתמול חיים חדשים בדמות קציצות קלות להכנה, פריכות מבחוץ, רכות ונימוחות מבפנים וטעימות במיוחד.

מטבל קטשופ ביתי
גילתם קופסת עגבניות שרי שהתעייפו? רגע לפני שתספידו אותם, תנו הצצה במתכון הזה של רחלי קרוט לקטשופ ביתי מרכיבים טבעיים ואיכותיים, שבעצם לכולנו יש בבית.

מלפפונים מוחמצים
עוד בגזרת הירקות העייפים, בזכות שיינא גרשוביץ גילינו שיש מה לעשות גם עם מלפפונים תשושים שנשאר מאחור. מתכון מפתיע לחמוצים מהירים ב-10 דקות הכנה, שאתם פשוט חייבים לנסות.

ברד פודינג
מה עושים עם לחם עייף, או עוגה שהתייבשה? לא מעט מאכלים אהובים נוצרו כפתרון לשאריות, אחד מהם הוא הברד פודינג – שאפשר להכין מתוק או מלוח. בגרסה המתוקה הזו, ריטה גולדשטיין השתמשה בעוגת שמרים שוקולד שנשארה משבת אותה היא שדכה עם בננות רכות ועייפות וכולם קיבלו חיים חדשים וטעימים במיוחד.

עוגיות חמאת בוטנים
מה עושים עם המון חמאת בוטנים עם תוקף קצר? מכינים עוגיות מטריפות כמובן. הקונדיטור תומר אומנסקי במתכון לעוגיות חמאת בוטנים רכות, טעימות, שוקולדיות עם טוויסט של מלח גס.

פלפלונים ממולאים בגבינות
גם גבינות חצי מלאות שתאריך פג התוקף שלהן הולך ומתקרב הן לא עניין נדיר, במקום לזרוק נסו את הרעיון הזה של ירדן הראל לנשנוש כיפי וקליל לקטנים ולגדולים.

להציל את התבשיל
מה עושים עם סיר קציצות שהקציצות בו חוסלו אבל הרוטב והירקות נשארו? המתכונאית יונית צוקרמן במתכון לקציצות עם אפונה וגזר ורעיון לשדרוג השאריות שתמיד עובד.