mako
פרסומת

תפוחי אדמה קריספיים ואיולי טבעוני

המתכונאית שיינא גרשבויץ במתכון מטריף ופשוט במיוחד להכנה לתפוחי אדמה קריספיים ממכרים בציפוי שמן זית, תפוזים ומייפל שמגישים לצד איולי טבעוני מושלם

שיינא גרשוביץ
מגזין שופרסלבחסות שופרסל green
פורסם:
תפוחי אדמה בשמן זית ותפוזים
צילום: שיינא גרשוביץ
הקישור הועתק
תפוז סחוט בתוך שמן זית עם עם מייפל מעל תפוחי אדמה קריספיים זו החולשה החדשה שלי.
למזלי, הכנתי עם 3 תפוחי אדמה ולא 200. זה מתכון סופר פשוט וכלכךךךך טעים שיכול להשתלב לצד כל מנה.

  • 3 תפוחי אדמה לא מקולפים
  • 1/3 כוס שמן זית אורגני שופרסל green
  • תפוז גדול (השתמשתי בתפוז דם) סחוט
  • מלח 
  • 1/4 כוס (80 מ"ל)  מייפל אורגני green

איולי טבעוני

  • 340 חבילת טופו משי 
  • 3 שיני שום
  • רבע כוס שמרי בירה
  • כף חרדל
  • חצי לימון סחוט (או 3 כפות חומץ תפוחים)
  • מלח לפי הטעם

  1. שוטפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות
  2. מבשלים במים עד לריכוך
  3. מערבבים את שמן הזית עם התפוז, המייפל והמלח, שופכים מעל התפוח אדמה ומכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 35-45 דקות. ניתן גם לטגן את הכל במחבת רחבה  או להכניס לאייר פריי יחד עם הרוטב ל-20 דקות על 190 מעלות
  4. טוחנים את כל מרכיבי האיולי בבלנדר למרקם רך ומעבירים לצנצנת אטומה. הרוטב נשמר עד 3 ימים במקרר
פרסומת