mako
פרסומת

לחם, פיצוחים ומאפים: המאכלים שלא כדאי לקנות בסופר בתקופה הנוכחית

פיצוחים שנמכרים במשקל, לחמים, בורקסים וקרואסונים - כל אלה הם מאכלים מועדים לפורענות בייחוד בתקופה הנוכחית, שבה צריך להיזהר מכל עיטוש ומכל מגע יד אדם שיכולים להעביר את נגיף הקורונה. מומחה לבטיחות מזון מסביר מאילו מאכלים כדאי להתרחק בתקופה הקרובה. דיר בלאק!

מיכל הלפרין
פורסם:
סופרמרקט
סופרמרקט, סופר | צילום: George Rudy, shutterstock
הקישור הועתק

כל מי שביקר בסופר לאחרונה (וסביר להניח שזה כולל גם אתכם לנוכח המצב), ודאי שם לב לעובדה מטרידה – מוצרי מזון שונים מוצעים למכירה באופן גלוי, בהם כל אחד יכול לגעת ללא מגבלה. בראש רשימת המאכלים הפופולריים תמצאו למשל: פיצוחים, בורקסים, עוגות לחמים ושאר מאפים.

"וירוס הקורונה אמנם זקוק לתא חי כדי לשרוד, אך ידוע כי הוא יכול לשרוד על משטחים במשך שעות ואף ימים", מבהיר ד"ר לאור עודד, וטרינר ויועץ מדעי ב"אפקטיב בטיחות מזון".
"אין ספק שעל רשתות השיווק להבין שאנחנו נמצאים במצב יוצא דופן, ומן הראוי שינקטו בכללי היגיינה מחמירים. אלה חייבים לכלול בין היתר גישה מוגבלת של הצרכנים למוצרי מזון רגישים. הלכה למעשה זה אומר שהמוצרים צריכים להיות מכוסים באופן הרמטי, או שהגישה אליהם לא תהיה ישירה – כלומר מכירת דברי מאפה למשל תתאפשר רק באמצעות זבן שנמצא מאחורי דוכן שקוף ועושה שימוש בכפפות".

בגט
לא בטוח שכדאי | צילום: Foxys Forest Manufacture, ShutterStock


מה לגבי פירות וירקות?
"אני מציע לשטוף היטב את הפירות והירקות במים ובחומר חיטוי ייעודי. אם אין כזה באזור אפשר להשתמש בכמות מזערית של סבון כלים. כדאי לבחור בפירות שניתנים לקילוף או לשטיפה יסודית ולשים בצד כרגע פירות וירקות שקשה לשטוף כמו תותים או פטריות. כמובן שכל ירק שעובר בישול בטוח לשימוש".
וזיתים במשקל?
"באופן כללי, זיתים וחמוצים משומרים במלח וחומץ, ואלה הם למעשה תנאים שמקשים על חיידקים ווירוסים לשרוד. לכן, הסיכוי להידבק בקורונה באמצעות זית נגוע די קלוש. עם זאת, ליתר ביטחון, בימים אלה אני מציע להעדיף גם שימורים הנמכרים באריזה סגורה".

מחירי ירקות בחנות בישראל
לשטוף היטב | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock
פרסומת

כיצד אתה מציע לצרכנים לנהוג?
"בינתיים, כל עוד ההנחיות אינן משתנות, אני מציע להימנע מקנייה של מוצרי מזון שמוצעים למכירה באוויר הפתוח וניתנים למגע יד. מובן שאם קיימת אפשרות – עדיף לקנות באמצעות האינטרנט ולא לצאת מהבית. רשתות השיווק עמוסות בימים אלה וכידוע, גם הצפיפות היא אחד מגורמי הסיכון הגדולים. אולם, בהקשר זה חשוב לציין שגם קנייה מרחוק יכולה להיות בעייתית, כיוון שאף פעם לא ידוע מה מצבו של מי שאורז לנו את המזון. לכן, שוב – כדאי לקנות בתבונה ולהעדיף מוצרים סגורים ככל שניתן.


"ברור שהמצב הנוכחי מצריך מכולנו היערכות מחודשת, וזה לא תמיד קל ונוח. עם זאת, צריך לזכור שהקפדה על כללי היגיינה וגם שמירת מרחק של שני מטר לפחות בעת הרכישה, הם הכרחיים בתקופה זו על מנת לסייע בצמצום הסיכוי להדבק במחלה ובעיקר כדי למגר אותה", מסכם ד"ר לאור.

משופרסל נמסר: "הנושא נמצא כעת בבחינה מקצועית וההנחיות יעודכנו בהקדם״.

מיכאל לובושיץ, מנכ״ל יינות ביתן, מגה ושוק מהדרין מסר בתגובה: "בימים אלה נעשים מאמצים למגר את התפשטות המגפה. לצורך כך אנו מחמירים את הפעולות ונוקטים צעדים מיידים מבלי להקל ראש בדברים, מתוך ההבנה שמזון שנמכר באויר הפתוח וכולל מגע יד אדם עלול לסכן באופן ישיר את לקוחותינו. לפיכך, הוחלט לסגור את מחלקות האפייה בכל הסניפים באופן מיידי. מאחל בריאות לכולם".