תראו את זה: 7 מזונות ששומרים על בריאות העיניים
תזונה נכונה ומאוזנת היא לא רק בסיס לבריאות הכללית – אלא גם מפתח לעיניים חזקות ובריאות. דיאטנית מפרטת אילו מזונות כדאי לשלב בתפריט לתפקוד תקין ולשמירה על הראייה
לימור מרדי טילבור
mako בריאותפורסם:

שמירה על בריאות העיניים לא מסתכמת בבדיקות תקופתיות או בהרכבת משקפיים – גם מה שאנחנו שמים בצלחת משפיע ישירות על איכות הראייה שלנו לאורך השנים. מחקרים מראים כי רכיבים תזונתיים כמו לוטאין, זקסנטין, ויטמינים E, C, A, וגם בטא קרוטן, אומגה 3 ואבץ יכולים לחזק את העיניים ולהפחית סיכון לבעיות כמו קטרקט או ניוון רשתית.

שבעה מזונות מומלצים במיוחד שכדאי לשלב בתפריט היומי, המספקים לעיניים יחדיו את אבני הבניין החיוניות לתפקוד תקין ולשמירה על הראייה.
- דגים עשירים באומגה 3
כגון סלמון, מקרל ודגי בריכה בישראל. חומצות השומן מסוג אומגה 3 חשובות לבריאות העיניים ומסייעות להפחתת יובש בעיניים. מקורות צמחיים נוספים לאומגה 3 הם זרעי פשתן טחונים, זרעי צ'יה ואגוזי מלך.
צילום: Jacek Chabraszewski, shutterstock - ביצים
החלמון מכיל ויטמין A, לוטאין, זקסנטין ואבץ – רכיבים חיוניים לבריאות העיניים. ויטמין A מסייע לשמירה על הקרנית, לוטאין וזקסנטין מגנים מפני מחלות כמו ניוון רשתית (AMD) וקטרקט, ואבץ תורם לבריאות הרשתית ולראיית לילה. - שקדים, אגוזים וזרעים
עשירים בוויטמין E - נוגד חמצון שמגן על העין מפני רדיקלים חופשיים. צריכה קבועה של ויטמין E מסייעת במניעת ניוון רשתית וקטרקט.
אגוזים | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock - מוצרי חלב
מקור חשוב לוויטמין A ואבץ, תורמים לבריאות הקרנית ולעבודה התקינה של הרשתית. האבץ מסייע גם לראיית לילה. - גזר וירקות כתומים אחרים
גזר, בטטה, דלעת ודלורית מכילים בטא קרוטן – נוגד חמצון שהופך בגוף לוויטמין A ותורם למניעת זיהומים ובעיות עיניים. כדי לשפר את הספיגה, מומלץ לצרוך אותם עם מעט שומן, למשל שמן זית, טחינה או אגוזים. המזונות הכתומים מכילים גם לוטאין.
מרק גזר | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock - קייל וירקות ירוקים כהים
קייל, תרד, ברוקולי ופלפלים עשירים בלוטאין וזקסנטין – נוגדי חמצון שמסייעים בהגנה על הרשתית ומפחיתים סיכון למחלות עיניים. גם כאן מומלץ לשלב מעט שומן בארוחה כדי לשפר את הספיגה. - תפוזים ופירות הדר נוספים
עשירים בוויטמין C, שמחזק את כלי הדם בעיניים ועשוי לעכב התפתחות של קטרקט ואף של ניוון רשתית. גם קיווי, גויאבה, פלפל ועגבניות הם מקורות מצוינים לוויטמין C.

פירות הדר | צילום: shutterstock By Maria Uspenskaya
לימור מרדי טילבור היא דיאטנית קלינית, מנהלת המחלקה לתזונה אסותא מרכזים רפואיים
מצאתם טעות לשון?