mako
פרסומת

כל היתרונות הבריאותיים שבסלט הניסואז

הוא עשיר בנוגדי חמצון שמקורם בירקות, בשומן בריא שמגיע משמן הזית, והדג והביצה שבו סוגרים לכם את פינת החלבון היומי. בקיצור, בסלט הזה, שמזכיר לנו שדברים טובים נשארים לנצח, יש המון רכיבים שיעשו לגוף שלכם טוב. מה צריך יותר מזה?

יעל חן רביע
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
אישה אוכלת סלט
אישה אוכלת סלט | צילום: shutterstock: SunCity
הקישור הועתק

באזור ניס שבצרפת תמצאו לא מעט אנשים שנהנים מדי יום לאכול סלט ניסואז. במקור, הוא  מבוסס על ירקות טריים, טונה, דג עפיאן, ביצים קשות ושמן זית. שילוב מרכיבי התזונה הים תיכוניים שבו הופכים את הסלט לעשיר בערכים תזונתיים טובים. נכון, הוא קצת רטרו, אבל מי אמר שאי אפשר להתפנק על נוסטלגיה מלאה בכל טוב מדי פעם?

 

השומן הבריא: רוב השומן בשמן הזית שבסלט הוא חד בלתי רווי. שמן זה משפיע לטובה על רמות הכולסטרול בגוף, והוא מסייע לשמירה על לחץ דם תקין ובריאות הלב.

הירקות הטריים: חסה, פלפלים, עגבניות ויש המוסיפים שעועית ירוקה - הירקות שבסלט עשירים בסיבים תזונתיים התורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול, וכן נוגדי חמצון  – רכיבים הפועלים נגד תהליכי דלקת והזדקנות של התאים.

סלט ניסואז על צלחת אדומה
סלט ניסואז על צלחת אדומה | צילום: istockphoto

הדג והביצה: מדובר במקורות מצוינים לחלבון מלא התורם לבניית הרקמות הגוף. הדגים מכילים חומצות שומן אומגה 3 מסוג DHA שמשפיעת על תפקוד המוח, תורמות להורדת רמות השומנים בדם ועוד.

בצרפת נהוג להגיש את הסלט לצד רוטב ויניגרט וכוס יין אדום. למבוגרים בריאים שאינם סובלים ממחלות רקע, כוס יין אדום בהחלט מומלצת לצריכה מדי פעם - היא עשירה בפוליפנולים - חומרים נוגדי חמצון בעלי תכונות אנטי-קרצינוגניות התורמים למניעת טרשת עורקים.

 

יעל חן רביע, דיאטנית בכירה של הכללית