mako
פרסומת

מה יותר בריא: פרוזן יוגורט או גלידה?

פרוזן יוגורט הוא פינוק צונן ומרענן, ונראה שהוא עשוי להיות בריא למדי: הוא כולל יוגורט עם חיידקים פרוביוטיים ופירות עם ויטמינים. אז למה בכל זאת צריך לגשת אליו בזהירות? והאם הוא אכן מומלץ יותר מגלידה?

ד"ר סיגל פרישמן
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
פרוזן יוגורט מול גלידה
פרוזן יוגורט או גלידה: מה עדיף? | צילום: shutterstock, shutterstock
הקישור הועתק

בימים חמים כל כך לפעמים מתחשק פינוק מתוק. פרוזן יוגורט הוא ללא ספק טעים ומרענן - אבל האם הוא יכול לעמוד בקריטריון של חטיף בריא? ובמה הוא שונה מגלידות ומארטיקים?

מה זה בעצם פרוזן יוגורט?

פרוזן יוגורט (Frozen Yogurt) הוא מוצר קפוא על בסיס יוגורט עם טעם ומרקם שמזכירים גלידה, אך לרוב בעל הרכב תזונתי שונה – במיוחד מבחינת תכולת השומן והקלוריות.

תוספת היוגורט, ברמה העקרונית, היא פלוס. יוגורט מתבסס על חלב מותסס, ובמהלך ההתססה נוצרים בו חיידקים פרוביוטיים מקבוצת הביפידובקטריום ולקטובצילוס, הקשורים למניעת תחלואה. עם זאת, לא בטוח שהיוגורט הקפוא ממנו מכינים את הפרוזן מכיל את החיידקים האלה.

פרוזן יוגורט - היתרונות הבריאותיים:

  • פחות שומן וקלוריות: בהשוואה לממתקים אחרים, וזאת כמובן בהנחה שמוסיפים לתערובת פירות ולא שוקולדים וסוכריות.
  • תכולת חלבון גבוהה יחסית: תורמת לתחושת שובע.
  • אפשרות לתוספות בריאות: כמו פירות טריים, אגוזים ושקדים.
  • חיידקים פרוביוטיים (בחלק מהמוצרים): תורמים לאיזון מערכת העיכול.

וממה בכל זאת צריך להיזהר?

  • לא תמיד דיאטטי: תוספות של רטבים, סירופים, גרנולה או עוגיות עלולות להכפיל את כמות הקלוריות והסוכר.
  • בדקו את המרכיבים: חלק מהמוצרים מכילים מייצבים, סוכרים מוספים וחומרים מלאכותיים.
  • מנה אישית מומלצת: גביע קטן (כ-100–120 גרם) עם תוספות מדודות יכול להיות פשרה נהדרת בין פינוק קיצי ובין שמירה על הבריאות.

פרוזן יוגורט
פרוזן יוגורט | צילום: Matthew Ennis, shutterstock

פרוזן יוגורט מול גלידה – מה ההבדל?

רכיב       

פרוזן יוגורט רגיל (100 גרם)   

גלידה שמנת רגילה (100 גרם)

קלוריות

כ-100–130

כ-200–250

שומן

1.5–4 גרם

10–15 גרם

סוכרים

15–20 גרם

20–25 גרם

חלבון

3–5 גרם

2–3 גרם

 

מובן שהערכים משתנים בין יצרנים ומותגים, ושפרוזן יוגורט בטעמים עשוי להכיל תוספות של סוכר, סירופים או שוקולד שמקפיצים את הקלוריות ומפחיתים את הערך הבריאותי.

טיפ: כשרוצים ליהנות ולא לוותר – העדיפו פרוזן יוגורט בטעם טבעי עם תוספת של פרי טרי (כמו מנגו או תותים קפואים), מעט זרעי צ׳יה או כף שבבי קוקוס. כך תקבלו קינוח קיצי, מרענן, צבעוני ובריא יותר. אפשר כמובן גם להכין פרוזן יוגורט בבית מיוגורט שבוודאות מכיל את החיידקים הפרוביוטיים ותוספות של פירות טריים, שוקולד מריר ואגוזים. הילדים אף יכולים להיות שותפים להכנה ולאכילה של חטיף בריא יותר.

ולסיכום: פרוזן יוגורט בהחלט יכול להיות חלופה מתונה ובריאה יותר לגלידה – בתנאי שבוחרים אותו נכון.

 

ד"ר סיגל פרישמן היא דיאטנית ארצית של בתי החולים של כללית