mako
פרסומת

יש סיבה טובה למה אסור לכם להפשיר דגים ארוזים

מעדיפים לקנות דגים קפואים? היזהרו כשאתם מפשירים אותם. אריזות הוואקום עשויות להיות כר פורה לרעלן קטלני הפוגע בבני אדם ויכול לגרום לשיבוש במערכת העצבים. כך תפשירו את דגים קפואים מבלי להסתכן

מערכת ערוץ הבריאות
mako בריאות
פורסם:
דגים קפואים באריזה
צילום: Merrimon Crawford, shutterstock
הקישור הועתק

רבים מעדיפים לקנות דגים קפואים, כיוון שהם לרוב זולים יותר, קלים יותר לאחסון ולהכנה. אבל מתברר שההקלות הללו באות עם סיכון לא קטן. מעטים יודעים כי דגים המגיעים ארוזים בוואקום יכולים להגביר סיכון להרעלת בוטוליזם.

בוטוליזם היא הרעלת מזון נדירה המשבשת את מערכת העצבים. היא נגרמת כתוצאה מחשיפה לחיידקים מסוג Clostridium botulinum, מין של חיידקים המסוגלים לייצר נבגים ולפיכך לשרוד גם בתנאי סביבה קשים, שחיידקים רבים אינם שורדים בהם. חיידקי ה-Clostridium botulinum מסוגלים לשגשג גם בסביבה עם אחוז חמצן נמוך במיוחד, כמו באריזות ואקום. אם התנאים נכונים, נבגי ה-Clostridium botulinumעשויים לייצר את רעלן הבוטולינום, הגורם למחלת הבוטוליזם הקטלנית.

ככל שהטמפרטורה גבוהה יותר, כך הרעלן נוצר מהר יותר. כשהטמפרטורה עולה על 3 מעלות (כלומר, כשאתם מוציאים את הדג מהמקפיא), הסיכון להתפתחות בוטולינום עולה משמעותית. אז נכון שמדובר בהרעלה נדירה והסיכויים שתידבקו בה נמוכים, אך יש דרך להפחית את הסיכון אף יותר. כל עוד אתם מוציאים את הדג מאריזתו וחושפים אותו לחמצן לפני ההפשרה – כך תעצרו מהנבגים מלייצר בוטולינום ותהיו מוגנים.

פרסומת

לפי מנהל המזון והתרופות האמריקאי, הדרך הטובה ביותר להפשיר דגים היא להשאיר אותם במקרר במהלך הלילה (הטמפרטורה צריכה להיות מתחת ל-3 מעלות). וחשוב לזכור שלא משנה איך אתם מחליטים להפשיר את הדג, הסירו אותו מאריזתו קודם לכן.