mako
פרסומת

דיאטנית ממליצה: שני סוגי מאכלים שכדאי לצרוך דווקא עכשיו

המתח הנפשי שכולנו שרויים בו בעת המצב הביטחוני הנוכחי, גורם לנו להתיידד יותר עם המקרר ופחות עם חדר הכושר. הנה שתי הצעות למאכלים שכדאי להחזיק בבית בתקופה הזאת. כלומר, לא רק להחזיק אלא גם לצרוך

מריאנה אורבך
mako בריאות
פורסם: | עודכן:
קטניות
קטניות | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
הקישור הועתק

בעת מצב ביטחוני מתוח, רבים מאתנו מבלים את זמנם בין כתלי ביתם – צופים יותר בטלוויזיה, מתאמנים פחות ומנשנשים מכל הבא ליד. כדי שתוכלו לשמור על הבריאות והמשקל שלכם במהלך הימים המתוחים, כדאי שתצטיידו בשני סוגי מוצרים חיוניים.

ירקות טריים ומבושלים

ירקות טריים ומבושלים מספקים לנו כמות גדולה של סיבים תזונתיים החיוניים לשמירה על בריאות תקינה ועל בריאות מערכת העיכול. חלק גדול מהם עשיר בוויטמין C המסייע בשמירה על מערכת החיסון. יתרה מכך, נוכחות הסיבים בקיבה יוצרת תחושת שובע ומאפשרת שליטה טובה יותר על צרכי והרגלי אכילה ושמירה על המשקל.

ניתן להשתמש במזונות פשוטים אלו כחטיפים מזינים טעימים ודלי קלוריות, לדוגמה: לחתוך לרצועות מגוון ירקות - פלפל אדום, גזר מלפפון, קולרבי, כרוב, כרובית, שעועית ירוקה; לסדר בצלחת ענקית ושטוחה את הירקות לפי קבוצות במגוון צבעים ולפזר עליהם תבלינים כמו זעתר או סומק (ניתן לרכוש בחנויות טבע). אפשר לחתוך ארטישוק לרצועות, לבשל במי מלח ולתבל בלימון.

ירקות מבושלים
גם מבושלים הולך - אין כמו ירקות | צילום: Dani Vincek, shutterstock

קטניות

קטניות קלויות הן נשנוש טעים, משביע ומאוד מזין. דוגמאות לקטניות שיכולות לשמש אתכם הן: גרגירי חומוס, גרגירי אפונה יבשה או פולי סויה. מובן שכדאי להעדיף קטניות שאינן מטוגנות או עתירות במלח. ניתן לבשלן ולהוסיף מעט שמן זית. כמו כן, חשוב לשים לב: שלושה רבעים של כוס קטניות שווה לפרוסת לחם אחת, לכן בהחלט כדאי לצרוך מהן – אך במידה.

מזווה טבעוני
מומלץ להחזיק אותם קבוע במזווה - ובייחוד בימים אלה | צילום: Sentelia, shutterstock
פרסומת

תוכלו להכין גם פופקורן מגרגרי תירס קלויים – קל מאוד להכין וברשת תמצאו מתכון בסיסי. תוכלו להכין אותם במיקרו בעזרת קערית המיועדת לכך וכך תוכלו לחסוך בשמן ובקלוריות. לעומת זאת, חשוב לדעת שהפופקורן הנמכר באריזות מוכנות להכנה במיקרוגל, לרוב עשיר מאוד בשומן לכן עדיף להימנע מאכילתו.

 

הכותבת היא מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של הכללית במחוז דן – פ"ת