mako
פרסומת

מנגל בריא: 10 כללים לאכול "על האש" בלי לשבור את הדיאטה

במה לתבל את הבשר, מהם הנשנושים הכי בריאים ואיך אפשר להנות מפיתה בארוחת החג ללא נקיפות מצפון - 10 המלצות שיעזרו לצלוח את המסורת של 'על האש' בצורה מאוזנת ובריאה יותר

אלכס שצ'וקין
mako בריאות
פורסם:
מנגל בירושלים ביום העצמאות ה-66 2014
צילום: יונתן סינדל, פלאש 90
הקישור הועתק

מתכון קציצות בקר דלות שומן למנגל

קציצות דלות שומן ועשירות בחלבון. הולכות נהדר גם על הפלאנצ'ה.

מרכיבים:

  • 1/2 צרור נענע נקייה קצוצה
  • שן שום כתושה
  • 800 גרם בשר בקר רזה טחון
  • 3 כפות צנוברים
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה:

1. מערבבים היטב את כל המרכיבים ומניחים לחצי שעה.
2. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות ומניחים על האש.
3. מומלץ להפוך מדי פעם בפעם כדי לשמור על הקציצה עסיסית.

מטבוחה עגבניות, שום ופלפלים קלויים. חובת ניגוב
מטבוחה עגבניות, שום ופלפלים קלויים. שמישהו יביא חלה | צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

מתכון ממרח פלפלים דל קלוריות

ממרח דל קלוריות ושומן, נהדר למריחה בפיתה או כתוספת לירקות להעשרת הטעם.

מצרכים:

  • צנצנת פלפלים קלויים / קולים פלפלים על המנגל
  • 2-3 שיני שום
  • פלפל שחור
  • עלי בזילקום

הוראות הכנה:

1. מסננים את הפלפלים מהנוזלים בבלנדר וטוחנים את כל הרכיבים לממרח אחיד.
2. במידה וקולים את הפלפלים על המנגל, ניתן לקלף את הקליפה למרקם רך יותר ואז לטחון את כל הרכיבים לממרח אחיד.
לאחסון במקרר עד 5 ימים.

אלכס שצ'וקין. דיאטנית קלינית BSc. R.D בחברת חלי ממן רשת המתמחה באורח חיים בריא