mako
פרסומת

היתרונות הבריאותיים של רוטב עגבניות

הוא יכול לתרום לתפריט מאוזן ובריא, משפר את מערכת העיכול, תורם להתחדשות העור ואף יכול למנוע מחלות כרוניות. מי ידע שרוטב העגבניות כל כך טוב לנו?

מערכת ערוץ הבריאות
פורסם:
פסטה
פסטה | צילום: foodstck, shutterstock
הקישור הועתק

אנחנו כבר יודעים שלעגבניות יש לא מעט יתרונות בריאותיים, אבל מה לגבי רוטב עגבניות? מתברר שהרוטב הנפוץ והאהוב לפסטה הוא בריא יותר ממה שאולי נדמה לכם. זה מה שקורה בגוף כשאוכלים רוטב עגבניות:

סיכון מופחת למחלות לב

מחקר מצא שצריכת רוטב עגבניות יכול להפחית סיכון למחלות לב. נוסף על כך, מחקרים גילו כי רוטב עגבניות מבושל יכול גם להעלות את רמות הכולסטרול ה"טוב" ולהפחית את רמות הכולסטרול ה"רע".

משקל מאוזן יותר

סעיף זה מוקדש לכל מי שמעדיף רוטב אלפרדו עתיר שומן וקלוריות. מבין הרטבים השונים שיש לפסטה, רוטב עגבניות נחשב לאחד היותר בריאים והיותר ידידותיים למי שמנסה לשמור על המשקל. נכון שהוא לא בדיוק סופר דיאטטי אבל הוא בהחלט עדיף בהשוואה לרטבים שמנים כמו רוטב שמנת. רק שימו לב לכמויות הסוכר והנתרן, שיכולים להפוך את הרוטב לפחות בריא ופחות טוב למי שמנסה לשמור על המשקל.

לכן מומלץ להכין את הרוטב מעגבניות טריות ולהימנע ככל האפשר מרטבים מוכנים מראש ומרסק עגבניות (אלא אם הוא ללא תוספת סוכר ומלח). נוסף על כך, אם אתם שומרים על המשקל, כדאי לשים לב לכמות הפסטה שאתם צורכים ומומלץ שהפסטה תהיה מחיטה מלאה ולא מקמח לבן.

פסטה
עדיף על רוטב אלפרדו | צילום: shutterstock By Anna_Pustynnikova

סיכון מופחת למחלות כרוניות

בעגבניות יש נוגד חמצון חזק במיוחד – ליקופן, שגם מעניק לעגבנייה את צבעה האדום. נוגדי חמצון מפחיתים מצבים דלקתיים בגוף ובכך עוזרים לעור לשקם את עצמו ולהתחדש. נוסף על כך, נוגדי חמצון מגנים מפני רדיקלים חופשיים (שגורמים לנזקים בגוף) ובכך הם גם מונעים מחלות כרוניות. החדשות הטובות לגבי רוטב עגבניות, הן שנמצא כי עגבניות מבושלות מכילות אחוז גבוה יותר של ליקופן בהשוואה לעגבניות טריות. מחקר שפורסם ב-2002 מצא כי חימום עגבניות מעלה את אחוז הליקופן בעגבנייה ב-50 אחוזים וגם מעלה את אחוז נוגדי החמצון הכללי ב-28 אחוזים, בהשוואה לעגבניות טריות.

שקשוקה
מכיל יותר נוגדי חמצון לאחר הבישול | צילום: Olga Nayashkova, shutterstock
פרסומת

מערכת עיכול בריאה יותר

מחקרים מצביעים על כך שעגבניות יכולות לתרום לפעילותם של חיידקי מעיים ידידותיים. באחד המחקרים, החוקרים גילו שצריכת מאכלים פרוביוטיים לצד רוטב עגבניות משפרת את ההשפעה הפרוביוטית. תפקוד תקין של מערכת העיכול לא רק חשוב לשמירה על משקל מאוזן, אלא גם תורם באופן משמעותי לבריאות הכללית שלכם.