טובה ללב ומונעת סרטן: כל הסיבות לאכול צנונית
צנונית היא לא ממש ירק פופולרי כמו מלפפון או עגבנייה, ובכל זאת – יש כמה סיבות ממש טובות לשלב אותה קבוע בתפריט. בין היתר, היא מצוינת לעיכול, למניעת מחלות קשות כמו סרטן ומחלות לב והיא אפילו תסייע לכם לשמור על השיער והציפורניים

כשרובינו מתכוננים להכין סלט לארוחת הערב, הירקות שעוברים לנו בראש הם בעיקר עגבנייה, מלפפון, ואם מתחשק ממש להשקיע אז גם חסה ועשבי תיבול נכנסים לקערה. אבל למעשה, ישנם כמה ירקות פחות פופלריים, כמו הצנונית למשל - שיתרונותיהם רבים. בפעם הבאה שמתחשק לכם לגוון, נסו להוסיף אותה לסלט ותרוויחו עושר תזונתי וחגיגה לעיניים.
מכילה נוגדי חמצון שמגנים על הגוף: צבעה האדום – סגלגל של הצנונית, נובע מצבען (פיגמנט) המשמש כנוגד חמצון חזק בשם אנטיציאנין. רכיב חיוני זה תורם להאטת תהליכי ההזדקנות ולמניעת שורה של מחלות.
טובה לשיער ולציפורניים: הצנונית גם עשירה בגופרית המסייעת לחיזוק השיער הציפורניים.
מצוינת לעיכול: בירק הצבעוני הזה יש גם המון סיבים תזונתיים, המשפרים את תפקוד המעי ואת תהליכי העיכול.

תורמת ללב ולאיזון לחץ הדם: הצנונית עשירה במינרלים כמו ברזל וגם אשלגן אשר חיוני לשמירה על תפקוד תקין של מערכת הלב , להפחתת ערכי לחץ דם, למניעת התכווצויות בשרירים ועוד. בנוסף, היא עשירה גם במינרל המגנזיום החשוב אף הוא לשמירת תפקוד תקין של מערכת הלב (קצב לב תקין) ולוויסות לחץ הדם, לוויסות רמות הסוכר, מערכת החיסון, מערכת העצבים העצמות והשרירים.
תורמת לחילוף החומרים בגוף: הצנונית מכילה אבץ אשר מעורב בחילוף החומרים בגוף ומסייע להתפתחות וגדילה.

תורמת לפעילות תקינה של מערכת החיסון: הצנונית עשירה בוויטמין C החיוני לפעילות תקינה של מערכת החיסון.
מפחיתה את הסיכון לסרטן: הצנונית שייכת למשפחת המצליבים שכוללת גם ירקות אחרים כמו ברוקולי, כרובית וקולורבי. "משפחה" זו תורמת להפחתת הסיכוי לחלות במחלות קשות כמו סרטן ומחלות לב.