ירקות שלא מומלץ לאכול ללא בישול
לצד הטרנד לצרוך מזון כמה שיותר טבעי, יש ירקות שמכילים רעלים מסוגים שונים ורק בישול, אידוי או טיגון מסיר או מפחית את כמויות החומרים המסוכנים. 5 ירקות נאים שעלולים לגרום לכאבי בטן, שלשולים והקאות

יש ירקות שעדיף לאכול אותם חיים כיוון שהבישול שוטף מהם ויטמינים ומינרלים. עם זאת, ישנם גם מזונות שאסור לאכול אותם נאים מכיוון שהם מכילים רעלים מסוגים שונים וסוכרים קשים לעיכול שעלולים להוביל למחלות גסטרולוגיות. במקרים כאלו גם שטיפה יסודית שמסירה את חומרי הזיהומים לא תועיל.
תפוחי אדמה
תפוחי אדמה לא מבושלים לא רק גרועים בטעמם אלא יכולים גם להוביל לבעיות עיכול. העמילן הלא מבושל של תפוחי האדמה עלול להוביל לנפיחות וגזים. כדי להימנע מכל סוג של בעיה גסטרולוגית, רצוי לאפות, להקפיץ או לבשל את תפוחי האדמה לפני הצריכה. כמו כן, מומלץ להתרחק מתפוחי אדמה ירוקים המכילים כמות גבוהה של סולנין, חומר רעיל שעלול להוביל לכאבי ראש ובחילות.

חצילים
חציל מכיל סולנין, תרכובת סטרואידית בעלת טעם מר המגבילה את ספיגת הסידן. הרעלת סולנין עלולה להוביל למספר בעיות נוירולוגיות ובמערכת העיכול כולל בחילות, סחרחורת, הקאות והתכווצויות. הבישול מפחית את רמות הסולנין. בנוסף, מחקר מ- Food Chemistry הראה שלחצילים יכולים להיות יתרונות נוגדי חמצון נוספים כשהם מוקפצים בשמן זית.
שעועית ירוקה
שעועית ירוקה נחשבת לירק בריא מאוד ועשיר בוויטמינים A, C ו-K. אכילת כמה מהם נאים בסלט לא צריכה להיות בעיה, אבל לא מומלץ לצרוך מהם הרבה באופן כזה כיוון שהם מכילים לקטינים, אנטי-נוטריינטים המגבילים את יכולת הגוף לספוג ויטמינים ומינרלים, ועלולים לגרום לבעיות עיכול. בישול מפחית את אלו לכמויות זניחות.
שעועית אדומה
ישנה מחלה הנקראת הרעלת שעועית אדומה, המאופיינת בבחילות קיצוניות, שלשולים וכאבי בטן. המחלה נגרמת על ידי רעלן בשם phytohaemagglutinin, הקיים בריכוז גבוה בשעועית גולמית. חימום לא מספיק יכול להגביר את הרעילות אבל בישול יסודי הופך אותו ללא מזיק.

ברוקולי
אם הברוקולי מבושל כמו שצריך, הוא יכול להגביר תרכובות הנלחמות בסרטן הנקראות גלוקוזינולטים. מחקר בחן את ההשפעה של אידוי ברוקולי לעומת טיגון או רתיחה ומצא כי אידוי שימר או הגביר את הגלוקוזינולטים, בעוד שטיגון והרתחה גרמו לתרכובות להתפרק באופן משמעותי.