mako
פרסומת

ברגע האחרון: איך לעצב בקלות שולחן חג מתוק

הלבישו את השולחן במפה לבנה, לפפו חוטים צבעוניים מסביב לצנצנות הפרחים וטבלו תפוח בקרמל לכל סועד פלוס הקדשה אישית; דידי רפאלי עם הצעות מקוריות לשדרוג שולחן החג, שכל אחד יכול לעשות לבד. שתהיה לכם שנה דבש ובתיאבון

דידי רפאלי
living
פורסם:
שולחן, ערוך
צילום: דידי רפאלי
הקישור הועתק

אחרי שהסתיימה שגעת הבישולים, כדאי להקדיש קצת מחשבה גם לעיצוב שולחן החג. כי לא משנה כמה  המאכלים שלכם ידועים בטעמם העשיר, הדבר הראשון שהאורחים שלכם יראו בבואם אליכם זה את השולחן שערכתם לכבודם. טלא, אין צורך להילחץ, גם עם הזמן הולך ומתקצר, כי בדיוק בשבילכם הכנו את המדריך הבא, שיעזור לכם לערוך שולחן שמח ומרשים בכמה שלבים פשוטים ועם מה שיש בבית. מוכנים? קדימה, לעבודה.

שולחן, צלחת
כל כך פשוט, כל כך חגיגי. סידור שולחן לחג | צילום: דידי רפאלי

לפני שמתחילים: סידור בסיסי

הלבישו את השולחן שלכם במפה לבנה וסטנדרטית, סט אוכל לבן ופשוט, סכו"ם וכוסות (אם אין לכם סט שלם, אל דאגה, לפעמים דווקא סידור של כלים שונים יכול ליצור שפה אחידה). נכון, השולחן בשלב זה עדיין נראה חיוור ולא מאוד חגיגי, אבל זו רק ההתחלה.

שלב ראשון: סידורי פרחים ברגע האחרון

אל תטעו, גם אם לא קניתם פרחים במאות שקלים ואין לכם אגרטלים מעוצבים וקישוטים יוקרתיים לשולחן, זה לא אומר שאתם אבודים. לעבוד ביצירתיות עם מה שיש בבית, יכול להניב עיצובים מפתיעים ומקוריים. גשו בבקשה אל ארונות המטבח והוציאו את כל הצנצנות, בקבוקי הזכוכית, הקנקנים ואפילו קופסאות השימורים הריקות שעמדתם להשליך לפח.

שולחן, צנצנות מלפופפות
סידורי פרחים עם מה שיש בבית | צילום: דידי רפאלי

מצרכים:
כלי קיבול שיש בבית
חוט צמר או רפייה
זר פרחים לבן או צבעוני (לטעמכם), או עשבי תיבול כמו רוזמרין, מרווה או כל ירק אחר מהגינה.

אופן ההכנה: 
1. קבצו את כל הצנצנות, הקנקנים, בקבוקי הזכוכית וקופסאות השימורים הריקות.
2. לפפו את הכלים בחוט צמר, רפיה, או חבל - מה שיש בבית. אפשר ללפף כל כלי בגובה אחר כדי להעניק להם מראה שונה ומעניין.
3. בגלל שמדובר בכלים עם פתח צר (בקבוקים, צנצנות), אין צורך בכמות גדולה של פרחים, זר אחד יספיק. כך תרוויחו שולחן מקושט בכלים פורחים ואף אחד לא יאמין שכל התפרחת הזו מסתכמת בזר אחד בלבד. אם אין ברשותכם זר פרחים תוכלו להשתמש בעשבי תיבול או בפרחים וירק שתקטפו מהחצר.

פרסומת
שולחן, צנצנות
הוציאו מהארון את הצנצנות והבקבוקים שיש לכם בבית | צילום: דידי רפאלי
שולחן, צמר
ללפף את הכלי עם חוט הצמר | צילום: דידי רפאלי
שולחן, ליפוף
אפשר ללפף כל כלי בגובה אחר | צילום: דידי רפאלי

שולחן, צנצנות גובה
כמה פרחים בכל אגרטל והשולחן יפרח | צילום: דידי רפאלי
פרסומת

שלב 2: מתנה אישית לכל אורח

כדאי ואפילו מומלץ להעניק מתנה אישית וצנועה לכל אחד מהאורחים. זה לא צריך להיות גדול, אלא משהו שנעשה מכל הלב. התפוח המקורמל שהכנו עבור כל אורח גם יעניק לשולחן מראה מושקע וגם ישמש כתגיות למיקום ישיבת האורחים. תוכלו גם לכתוב ברכה אישית מצדו האחר של העלה לכל אורח.

שולחן, תפוח בצלחת
הקדשה אישית לכל אחד מהאורחים | צילום: דידי רפאלי

מצרכים:
תפוחים ככמות הסועדים
ענפים שליקטתם בחצר – ענף לכל תפוח
בריסטול או דף גזור לעלה, ככמות הסועדים

לקרמל (ל-7 תפוחים):
1 כוס סוכר
3 כפות מים

 אופן ההכנה: 
1.
 הכינו את רוטב הקרמל לפי המתכון הבא – אם ברצונכם בתפוח שהכנו, שבו הקרמל הוא בצבעו הטבעי, אל תשתמשו בצבע מאכל האדום כפי שמופיע במתכון.
2. חררו את צדו העליון של התפוח על מנת שיהיה קל לנעוץ בו את הענף.
3. טבלו את חלקו העליון של התפוח בקרמל.
4. הניחו את התפוח על צלחת קטנה.
5. גזרו עלים מנייר וכתבו עליהם את שמות האורחים. הדביקו על כל ענף עלה עם שם האורח.
6. נעצו את הענף במרכז התפוח.

שולחן, תפוחים
תפוחים ככמות הסועדים | צילום: דידי רפאלי
פרסומת
שולחן, מרכיבים
ענף לכל אורח | צילום: דידי רפאלי
שולחן, תפוח בקרמל
מכינים רוטב קרמל על פי המתכון המצורף | צילום: דידי רפאלי
שולחן, קרמל
מניחים את התפוח על צלחת קטנה | צילום: דידי רפאלי
שולחן, קרמל בתפוח
את הענף נועצים במרכז | צילום: דידי רפאלי
פרסומת

שולחן, תפוח ומקל
הוסיפו הקדשה או שם | צילום: דידי רפאלי

שלב הסידור:
1. מקמו את כל האגרטלים שיצרתם לאורך מרכז השולחן. אם יש לכם רנר שיכול להתאים (אפילו סתם חתיכת בד) תוכלו לפרוס אותו לאורך מרכז השולחן ועליו לסדר את האגרטלים המלופפים.

שולחן, פרחים
מקמו את האגרטלים במרכז | צילום: דידי רפאלי

2.
שולחן, מגש
אפשר להפוך מגש של עוגה לסידור חגיגי | צילום: דידי רפאלי
פרסומת

3.

שולחן, ערוך
שיהיה בתיאבון וחג שמח | צילום: דידי רפאלי