mako
פרסומת

בלי ידיים: הטיפ המעולה לקילוף מושלם של ביצה קשה

לצלחת הפסח שלכם מגיע שתוצג בה ביצה אליפטית וחגיגית, אבל לכם לא מגיע התסכול הזה שמתלווה לניסיונות לקלף את הביצה באופן חלק ונטול פגמים. הנה טיפ שיעזור לכם לצלוח את המשימה במינימום זמן ומקסימום הצלחה

מערכת עיצוב הבית
עיצוב הבית
פורסם: | עודכן:
טיפ לקילוף מושלם של ביצה קשה
צילום: Tiktok/moztheman
הקישור הועתק

לפעמים המלאכות שנראות הכי פשוטות מתגלות כהכי מאתגרות, למשל לקלף ביצה שבישלתם בשלמותה, בלי שהיא תאבד אף חתיכה יחד עם חתיכת קליפה. אם לא התכוונתם לחתוך או לקצוץ את הביצה כחלק מסלט, המראה של ביצה "פצועה" עלול להיות ממש בעייתי בהגשה שלה; הנה טיפ לקילוף מהיר ויעיל של ביצה שיציל את צלחת הפסח שלכם, את קערת הביצים שמועברת בשולחן החג לטבילה במי מלח, או סתם את ארוחת הערב.

 

כולנו מכירים את התחושה המתסכלת הזאת, שלא משנה כמה עדינות והשתדלות אנחנו מפגינים בקילוף הביצה הקשה, היא עדיין ממאמנת להתקלף באופן חלק והקליפה נותרת דבוקה לחלבון. הרשת, כמובן, היא המקום למצוא פתרון לכל בעיה, וגם לביצה הסרבנית מצאנו כמה טיפים שלגמרי שווה לנסות.

קילוף של ביצה קשה יכול להיות סיפור לא נחמד
די, מיצינו כבר מריבות עם ביצים סרבניות | צילום: Olga Mazina, ShutterStock

עם הכיתוב המבטיח "השנה היא 2024 ואתם עדיין מקלפים ביצים עם הידיים?" הציג לא מזמן הטיקטוקר @moztheman את השיטה שלו לקילוף ביצה קשה: ממלאים כשליש צנצנת עם מים, מכניסים פנימה ביצה קשה עם הקליפה, סוגרים היטב את המכסה ומנערים היטב למשך כמה שניות.   בתום הניעור, הפלא ופלא, עוצמת הניעור בתוך המים, הבולמים זעזועים, עוזרת להפריד בין החלבון לקליפה, ובסיום הניעור נשארות בצנצנת קליפות בנפרד, וביצה אחת חלקה באופן מושלם (ובכל כך מעט מאמץ).

פרסומת

 

@mozthemanDid you know the average person spends 47.23 days peeling eggs by hand throughout their lifetime? #eggs #kitchenhacks #lifehacks #tryit #facts #fyp #viral #xyzabc #foryou #cooking #viral ♬ original sound - FUNFUNDS

לשיטה הזו מצאנו כמה וריאציות, ביניהן גרסה עם שלב מקדים שבו מייצרים סדק בתחתית הביצים לפני שמבשלים אותן, וכשהן מוכנות מכניסים אותן לצנצנת ומנערים:

@sendmarketingadshereThis one secret all chef's DON'T want you to know!!....lol jk it's just a boiled egg hack. #boiledegg #coming2america#lifehacks #cooking #eggs #hacks ♬ original sound - Stephen Prentiss

גרסה נוספת לאותו עיקרון מחליפה את הצנצנת עם המכסה בכוס שתייה, ללא מים – פשוט מכסים את פתח הכוס עם כף היד ומשקשקים. בתום הניעור הביצה אמנם לא יוצאת מקולפת, אבל הקילוף שלה זריז ויעיל, ובסופו היא נשארת אליפטית וחלקה.