mako
פרסומת

הטריק הפשוט שמונע ריח שרוף מנוזל שנשפך בתנור

קשה להימנע מטפטוף שמנוני בתנור – אבל קל להימנע מהעשן והריח השרוף שבעקבותיו, ולשם כך תזדקקו לדבר אחד פשוט: מלח

קליה מור
עיצוב הבית
פורסם:
תנור מטבח מעלה עשן
תנור מטבח מעלה עשן | צילום: Shutterstock, Evgeniy Kalinovskiy
הקישור הועתק

אתם פותחים את דלת התנור ומגלים כתם נוזלי ומעלה עשן, הריח השרוף מאיים להרוס את התבשיל שמתבשל מעליו. כולנו חווינו את זה, ומתברר שיש פתרון פשוט – מלח.

כאשר מזון או נוזלים נשפכים בתנור, מספרים לנו באתר Tasting Table, הם מכילים לרוב סוכרים, שומנים או תרכובות אורגניות אחרות. חומרים אלו יכולים לעבור תגובת בעירה כאשר הם נחשפים לטמפרטורות גבוהות. בזמן שהם נשרפים, הם משחררים תרכובות ריח רע לאוויר, ומשאירים במטבח ארומה לא נעימה.

מלח גס
אחר כך תמשיכו לנקות | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

כאשר מפזרים מלח על מה שנשפך מהתנור, הוא חוסם את החומר מלהיחשף לאוויר. חמצן הוא מרכיב חיוני להתרחשות תגובות בעירה, ועל ידי כיסוי הדליפה במלח, מגבילים את כמות החמצן הזמינה. כתוצאה מכך, יורדת הסבירות שהדליפה תתלקח ותפלוט את הריח השרוף.

איך בדיוק עושים את זה? ברגע שאתם מבחינים שמשהו נשפך, כבו את התנור ותנו לו להתקרר מעט. פזרו מלח בנדיבות על מה שנשפך כך שהשלולית תהיה מכוסה לחלוטין וחכו עד שהתנור יתקרר לחלוטין. לאחר מכן קרצפו בעדינות את המלח והנוזל שהתייבש במטלית לחה או בספוג – הוא ירד בקלות רבה וכמעט לא תריחו ריח שרוף.

ואם אנחנו כבר כאן, מלח לא רק מונע ריח שרוף, הוא גם עוזר לנקות את התנור – הרשתות ודלת התנור למשל יודו לכם.