mako
פרסומת

מטפחים עציצים ואוהבים אבוקדו? זה הטיפ בשבילכם

אכלתם אבוקדו? לפני שאתם זורקים את הקליפה אפשר להשתמש בה לשדרוג הצמחים שאתם מטפחים. ואם אתם כבר במטבח, יש שם עוד משהו שיכול לעזור לצמחים שלכם. שני טיפים ירוקים שכדאי לאמץ

מערכת עיצוב הבית
living
פורסם:
אבוקדו
צילום: Ivan Mateev Shutterstock
הקישור הועתק

אנחנו מחובבי החורף, ואחד היתרונות הגדולים של העונה לדעתנו הוא האבוקדו. אנחנו מוכנים לאכול אותו בכל ארוחה ובכל צורה כמעט. כך שמאוד שמחנו למצוא את סרטון הטיקטוק של הגולש ארמן אדאמיאן, המשלב אבוקדו בתחביב הגננות שפיתחנו עוד בסגר הראשון.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

 בסרטון, שצבר כבר מיליון צפיות, אדאמיאן מציע להשתמש בקליפת האבוקדו הריקה לצמחים קטנים במקום לזרוק אותה. הוא פשוט ממלא את הקליפה באדמה ושותל בה נבטים קטנים (אפשר גם לזרוע זרעים). לדבריו, הקליפה עשירה בחנקן ולכן מעודדת צמיחה. כשהצמחים גדלים, אפשר להעביר אותם עם קליפת האבוקדו לעציץ גדול יותר. אפשרות נוספת היא לרסק את קליפת האבוקדו במעבד מזון עם מעט מים ולהוסיף את התערובת לעציצים לדישון.

 

פרסומת

לחשבון הטיקטוק של אדאמיאן יש כמעט מיליון עוקבים והוא מפרסם הרבה טיפים לבישול, טיפוח הבית וגינון ביתי. טיפ נוסף של אדאמיאן שאנחנו מתכוונים לאמץ הוא להיעזר בקינמון לגידול צמחים. הקינמון מעודד צמחים להוציא שורשים (פזרו אבקה על הקצה החתוך של הצמח והכניסו לאדמה), מרחיק נמלים ומונע פטריות (פזרו אבקה בעציץ).