mako
פרסומת

ההרגל המסוכן במטבח: הסיבה שאסור לרפד את התנור בנייר כסף

רבים מכסים את תחתית התנור או הרשתות ברדיד אלומיניום כדי לחסוך בניקיונות, אבל מומחים טוענים שזה עלול לגרום לנזקים – מהתחממות יתר ובישול לא אחיד, ועד להמסה שגורמת לשריטות ולנזק לציפוי התנור

מערכת עיצוב הבית
mako
פורסם:
נייר כסף
נייר כסף
הקישור הועתק

עבור רבים מאיתנו רדיד אלומיניום הוא פריט חובה במטבח – עוטפים איתו, אופים עליו ומשתמשים בו כמעט לכל דבר. אחד השימושים הנפוצים ביותר הוא ריפוד תחתית התנור כדי למנוע לכלוך ושפיכות. אבל מתברר שהטיפ הזה, שמקובל כבר עשרות שנים, דווקא מסכן את התנור שלנו ועלול לעלות ביוקר.

השימוש בנייר כסף בתנור נראה אולי כמו פתרון חכם, אבל בפועל הוא יוצר יותר בעיות ממה שהוא פותר. ראשית, רדיד האלומיניום מפריע לזרימת האוויר התקינה ועלול לגרום לשינויים חדים בטמפרטורה. התוצאה: אוכל שלא מתבשל באופן אחיד, ולעיתים גם התחממות יתר שמקצרת את חיי התנור או גורמת לתקלות.

בעיה נוספת היא שהאלומיניום מחזיר חום ומקרין אותו בחזרה. במקרים רבים זה מוביל לכך שהתנור נשחק מוקדם מהצפוי. בחום גבוה במיוחד, למשל במצב גריל, רדיד האלומיניום אפילו עלול להתרכך ולהידבק לתחתית או לרשתות, מה שגורם לשריטות, קילופים ונזק אסתטי שקשה לנקות.

נייר כסף בתנור
צילום: Shutterstock

יצרנים רבים כבר מזהירים במפורש לא לרפד את התנור ברדיד אלומיניום, והסיבה ברורה: הסיכון גדול מהתועלת. אבל אל דאגה – יש פתרונות חלופיים ובטוחים שיגנו על התנור וגם ישמרו עליו נקי:

  • תבנית אפייה שטוחה  הניחו אותה בתחתית התנור והיא תתפוס את כל הנזילות. אחרי השימוש פשוט שוטפים.
  • נייר אפייה פתרון פשוט, אך יש לוודא שהוא מותאם לחום גבוה ולא נוגע בדופנות התנור.
  • משטחי סיליקון ייעודיים  עמידים בחום, לא מחזירים אור, מאפשרים זרימת אוויר תקינה וקיימים גם דגמים שמיועדים במיוחד לתחתית התנור.