11 מיליון צפיות: הטיפ של הגולש לאיטום השקית
אנחנו תמיד שמחים לגלות דברים חדשים על פריטים שיש בכל בית, והפעם למדנו שמספיק להכניס למים שקית עם סגירה חוזרת כדי להוציא ממנה את האוויר, לפחות חלקית. אמנם לא מדובר באיטום כמו במכונת ואקום, אבל גם האיטום החלקי מקל על האחסון במקפיא. שווה לנסות

איטום בוואקום מסייע לשמור על טריות המזון לאורך זמן ובזכות הוואקום המזון המאוחסן גם תופס קצת פחות מקום במקפיא. בשביל איטום מלא כדאי להצטייד במכונת ואקום, אבל אם מסתפקים באיטום חלקי אפשר לנסות את הטיפ שפרסם בטיקטוק סידני ראז, בלוגר אמריקאי שצבר 3.6 מיליון עוקבים בזכות סרטונים שמציגים "דברים שלא ידעתי עד גיל 30".
בסרטון, שצבר 11.2 מיליון צפיות, ראז מדגים איך הוא אוטם שקית עם סגירה חוזרת (שקית זיפלוק): הוא מכניס לשקית פירות, סוגר אותה כמעט עד הסוף ואז מכניס את השקית לקערה עם מים – והאוויר יוצא.
הצופים כמובן התרגשו מהטיפ, אבל אחד המגיבים הזכיר שלא מדובר באיטום של 100 אחוז. "הוצאת 95 אחוז מהחמצן [מהשקית] באמצעות מכונת ואקום אמיתית היא הדרך היחידה להאריך את חיי המזון עד לשנה. פשוט תוציא 50 דולר וקנה אחת".
באתר Lifesavvy מוסבר שהמים דוחפים את האוויר למעלה ומחוץ לשקית, וכך יוצרים סגירה הדוקה יותר מסגירה רגילה. תמיד הקפידו לאחסון מזון לפני הנחיות הבטיחות, ואל תאכלו מזון שתאריך התפוגה שלו חלף או שנראה (או מריח) מקולקל, אבל השיטה הזו יכולה לסייע באחסון יעיל ונוח יותר של מזון.